Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Seat Leon Cupra R

Ondřej Láník
Diskuze (22)

Španělská značka testuje v těchto dnech v severní Skandinávii hned dvě sportovní verze nového modelu Leon. Jednou z nich je model se sadou sportovních doplňků, které budou charakteristické pro specifikaci Cupra. Druhým vozem je matně černý Leon ...

Španělská značka testuje v těchto dnech v severní Skandinávii hned dvě sportovní verze nového modelu Leon. Jednou z nich je model se sadou sportovních doplňků, které budou charakteristické pro specifikaci Cupra. Druhým vozem je matně černý Leon s lehkým maskováním, pod kterým se skrývá verze Cupra R.

Tento prozatímní vrchol řady se představí letos v srpnu. Na fotografiích zachycený prototyp v mnohém připomíná studii, kterou Seat uvedl nový Leon na loňském ženevském autosalonu. Přední nárazník, který již dnes u Seatů zasahuje až do prostoru masky, tvoří agresivní příď s velkými vstupními otvory a integrovaným spojlerem. Původní studie Leon Prototipo měla pod kapotou čtyřválec 2.0 TFSI (147 kW) a převodovku DSG. Není vyloučeno, že podobná kombinace bude také ve výzbroji Cupry R. Proslýchá se, že výkon by mohl vzrůst i přes 160 kW.

Ondřej Láník
Diskuze (22)