Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Sedmimístné BMW 2 Active Tourer na Nürburgringu

Jan Mička
Diskuze (5)
Exkluzivní fotografie sedmimístného BMW 2 Active Tourer odhalily zajímavou skutečnost. Chystá BMW i další verze, o kterých zatím nevíme?

BMW 2 Active Tourer, neboli nejnovější přírůstek v segmentu luxusních MPV, jsme nedávno osobně vyzkoušeli během prezentace v Německu. Už před ní jsme ale věděli, že vůz dříve nebo později vyjede také v sedmimístném uspořádání, což ostatně zástupci automobilky potvrdili.

Na internetu se postupem času objevily počítačové návrhy designu sedmimístné „dvojky“, které bez nadsázky vypadají dost reálně. Ze strany automobilky se však v současnosti stále můžeme spolehnout pouze na maskované prototypy, které se prohánějí po Severní smyčce Nürburgringu. A byl to právě náš čtenář Štefan, který automobil vyfotil přímo na místě a fotografie nám poskytl, za což mu touto cestou velmi děkujeme.

Kvůli maskování se toho o liniích vozu moc nedozvíme. Důležitá je však pohonná jednotka. Pokud se totiž bude automobilka i v případě tohoto modelu držet konvence, že vznětové a benzinové verze mají koncovky výfuku na opačných stranách zadního nárazníku a nejsilnější pohonná jednotka na obou, s největší pravděpodobností před sebou máme právě dvoulitrový turbomotor o výkonu 170 kW (model 225i za 894.400 Kč). Ten však na českém trhu pořídíte pouze s osmistupňovou automatickou převodovkou, zatímco vyobrazený prototyp má manuál. Připravuje tedy BMW další variantu, o které zatím ještě nevíme? V současnosti se totiž hovoří pouze o modelech 216d, 220d a 220i, které dorazí na podzim.

Foto: Štefan Ruffini

Jan Mička
Diskuze (5)
Avatar - Ruffi
19. 8. 2014 12:02
Re: fotograf
asi tam musím chodiť častejšie :-)
10. 8. 2014 22:16
fotograf
Števo, stále pripravený. ty malý paparazzi, teraz sa ti to podarilo na Ringu na jednotku :yes:
10. 8. 2014 10:08
Re: Sumo hraje futbal
ale sranda musí bejt - brambo vagón s náhonem na předni je náhodou supr marketing tah. Brambo v posledních letech jede a tohle mu otevře další segment. Len ty baterky [odkaz] jim stále scházejí ;-)
Avatar - Aladeen
9. 8. 2014 18:22
Sumo hraje futbal
Vždy ma vedeli rozosmiať veľké dostavníky na Nürburgringu >:D