Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: SUV Hyundai/KIA s motorem V8

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Nad Santa Fe brzy přibude model Veracruz postavený na prodlouženém podvozku Santa Fe, ale to ještě není vše.

Záplava atraktivních modelů koncernu Hyundai/KIA zřejmě hned tak neskončí. Silnou pozici budují Korejci především v USA, kde trh žádá velká SUV. Nad Santa Fe brzy přibude model Veracruz postavený na prodlouženém podvozku Santa Fe, ale to ještě není vše. K modelům se samonosnou karoserií se pravděpodobně přidá ještě full-size SUV s podvozkovým rámem.

Jméno ani to zda se novinka představí nejprve jako Hyundai nebo jako SUV zatím není známé. Poměrně jisté však již nyní je, že v této třídě nelze uspět s ničím jiným než s velkoobjemovým osmiválcem.

Vyfotografovaný prototyp je první spatřený exemplář tohoto vozu. Testy na americkém jihozápadě ukazují, že vývoj vozu již značně pokročil. Na rozdíl od Santa Fe má mohutnější kolega kola uchycená šesti šrouby a značně hranatou karoserii, která nabídne dostatek místa ve třech řadách sedadel. Očekává se, že na americký trh bude tento automobil uveden pod oběma značkami, s rozdílnými karoseriemi, ale se společnou technikou. Přijít by mohla také v USA oblíbená karosářská verze pick-up.

Ondřej Láník
Diskuze (5)