Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Toyota Auris s dieselem od BMW

Diskuze (12)
Nová generace Aurisu se představí za rok na autosalonu v Ženevě.

Až se příští rok začne prodávat nová generace hatchbacku Auris, bude první Toyotou s dieselovým motorem od BMW. Na evropských trzích chce Toyota bojovat s pomocí motorů o objemu 1,6 a 2,0 litru, které již budou splňovat emisní normu Euro 6.

Slabší z nich nahradí spolehlivostí proslulý 1,4 D-4D (66 kW), který se kvůli relativně skromnému zdvihovému objemu nedokázal prosadit v konkurenci dieselových šestnáctistovek. Dvoulitr od BMW se zase stane nástupcem agregátů 2,0 D-4D (93 kW) a 2,2 D-CAT (130 kW).

Prostředky ušetřené na vývoji dieselových motorů umožní intenzivnější práci v oblasti hybridních a elektrických pohonů. Tuto technologii Toyota poskytne BMW výměnou za turbodiesely, hybridu se téměř jistě dočkáme i ve spojení s karoserií nového Aurisu.

Pečlivé maskování zatím důkladně kryje design novinky. Dává však tušit výraznější tvary, v přední části inspirované nedávným faceliftem Avensisu.

BMW: Lexus naše turbodiesely nedostane

Diskuze (12)
23. 3. 2012 08:45
Re: Hip Hip Hurá! Chýbajú mu predné okienka!!!
Nemá smysl se tady přetahovat o to, co je lepší. Já jsem jezdil se spoustou modelů od Toyoty (viz.můj příspěvek na mojeauto.cz) a jezdil jsem i se spoustou Coroll, s různýma specifikacema, různýma motorama. Můžu říct a je to i logický díky vývoji, že Auris je lepší než Corolla třeba z roku 2007. Ale všechno je to úhel pohledu. Někdo nedá dopustit na Yarise, jinej na něj nadává. A tak je to se vším, nejen s autama.
Avatar - jozephko
22. 3. 2012 16:00
Re: Hip Hip Hurá! Chýbajú mu predné okienka!!!
Za tým čo som napísal, si stojím. Ja som len porovnával moju Corollu 2004 1,6 benzín s 81 kW a Aurisa asi z r 2008 s nejakými 90 kW. Neporovnával som Auris so žiadnym iným autom a taktiež som napísal, že čo sa týka spoľahlivosti, tak to bude asi ok - pozri na môj príspevok.
A teraz k tomu porovnaniu ešte raz - na mojej Corolla o generáciu staršej bolo radosť jazdiť - perfektný interiér, optitrónové budíky, tichučký, výkonný a pritom úsporný motor - dovolím si tvrdiť, že nikto nerobí lepšie jedna šestky ako toyota. Z nuly na 100 za 10 sekúnd, maximálka blízko 200 a dlhodobá spotreba okolo 6,5 litra.
Jediný problém mojej (a nielen mojej) Corolly je, že často na nich svieti oranžová kontrolka motora a málokto vie zistiť, prečo. So známym sme pred mesiacom doviezli Corollu kombíka s 2004 s plynom, tempomatom, vyhrievaným sedačkami, automatickou klímou, 2 sadami liatinových diskov a odnímateľným ťažným zariadením (len prosím nikto nepíšte, že taká výbava sa nikdy v Corolle nerobila), a je radosť na ňom jazdiť. Spotreba plynu 8 až 8,5 litra v zime.
Jednoducho keď sadnem do Aurisa, neviem sa dočkať, kedy z neho vystúpim. A ten rozdiel je priam obrovský, keď si do neho presadnem z mojej mazdy 6 2006 - to je ako formula vs traktor.
Mám rád toyoty, len nie tie turecké a anglické s poľskými motormi >:D
Minule som preparkovával Golf 5 a to bola nádhera - všetko tak, ako si predstavujem - žiadne novinky a nezmysly, len osvedčená klasika.
22. 3. 2012 10:39
Re: Hip Hip Hurá! Chýbajú mu predné okienka!!!
Klobouk dolů - to tady dlouho nebylo. Respect :yes:
22. 3. 2012 10:39
Re: Hip Hip Hurá! Chýbajú mu predné okienka!!!
Nevím, jestli je fér hodnotit auto po 20 km, ale já jako majitel Aurise (mám ho přesně 31 měsíců) můžu říct, že píšeš bludy. Posed jako na traktoru?? Nesmysl, sedí se výš, výhled je skvělý, řadící páka je umístěna také možná pro někoho nezvykle, ale to umístěný je pohodlný. Odporný okýnka? Já se s negativním názorem na tyhle okýnka nesetkal, naopak, když někoho vezu, tak to oceňuje. Hrozný budíky? A čím? Nesrozumitelný palivoměr? Promiň ,ale co je tak nesrozumitelnýho na tom, že plná nádrž=8 dílků, které postupně ubývají?
Mám sice benzína, ale s dieselem jsem taky jel a napsat, že je líný...
Avatar - WinDiesel
22. 3. 2012 07:33
Re: Hip Hip Hurá! Chýbajú mu predné okienka!!!
V aute velikosti Aurisu dvoulitrovy diesel s 93 kW a 300 Nm tezko muzes oznacit za lenivy, ledabys byl zvykly jezdit jinsimi karami. Mas to hochu poradne pritazene za vlasy. A je to pitomost, zrovna tento motor je velmi chvalen.
Nemel jsi nejake divoke sny tuto noc?
Nezamenil jsi dvoulitr za 1,4?
Nebasnis trochu? (hodne)