Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spyker plánuje luxusní elektromobil

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Nizozemský malosériový výrobce supersportů úspěšně dokončil restrukturalizaci a svou budoucnost vidí v elektromobilech.

Nizozemský Spyker koncem loňského roku vyhlásil bankrot, ale již začátkem letošního února se objevila zpráva o odvolání proti konkurzu a zahájení restrukturalizace.

Nyní vydal Spyker oficiální prohlášení o ukončení moratoria k 29. červenci letošního roku a Victor R. Muller, generální ředitel společnosti, k tomu uvedl, že jeho firma má za sebou velmi drsné období a hodlá se nyní soustředit na nový vývoj.

Spyker je v současnosti podle oficiálních materiálů zdravým podnikem bez dluhů a v nadcházejících týdnech má jeho vedení dokončit dohody s investory. Pro nejbližší budoucnost pak oficiální zpráva uvádí spojení se severoamerickým výrobcem elektrického letadla Volta Volaré GT4.

Právě toto spojení bude mít největší vliv na budoucí modely nizozemské značky. Spyker se totiž vůbec nezmiňuje o spuštění produkce svého posledního modelu B6 Venator, ale uvádí, že díky spojení s výrobcem Volta Volaré GT4 je nyní nasměrován k výrobě senzačně elegantních a noblesních osobních automobilů a letadel poháněných elektřinou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

31. 7. 2015 13:38
Paráda
To je skvělá zpráva, takový automobily by byla škoda.. Jen aby měli slušnou techniku :yes: