Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong naznačuje nové SUV. Vrátí se s ním ke kořenům

David Bureš
Diskuze (2)

SsangYong X200 má být SUV se zajímavých hranatým designem. Zatím se představuje na prvních skicách.

Korejský specialista na SUV se sice dostal do finančních potíží a hledá nového investora, čile však pracuje na nových modelech. Nyní SsangYong avizuje příchod další novinky. Vyvíjena je pod interním označením X200.

„Design nového modelu X200 vychází z nové filozofie designu společnosti SsangYong „Poháněno houževnatostí“ a navazuje na nedávno ohlášený středně velký elektromobil J100,“ říká o novince tiskový mluvčí značky.

SsangYong X200 je tak po J200 důkazem, že se korejská značka svým způsobem vrací ke kořenům. Hranatý design obou avizovaných novinek nápadně připomíná Jeep Wrangler, který je s historií korejského specialisty na SUV spjatý. Zcela původní SsangYong Korando z osmdesátých let byl totiž v licenci vyráběný Jeep CJ-7. Obdobný design mělo pak i druhé Korando z přelomu tisíciletí, známé už i z tuzemských silnic.

Automobilka přitom hlásá, že u nové generace jejích aut má design hrát klíčovou roli. Nadále však chce tvary zdůrazňovat schopnosti svých aut v náročných podmínkách, což ostatně souvisí i s dlouholetým důrazem na vozy kategorie SUV.

Bližší informace o X200 nicméně automobilka neposkytla. Nevíme tak, do jakého velikostního segmentu toto SUV míří, ani jaké druhy pohonu nabídne. SsangYong pouze naznačil, že se počítá i s elektrickým pohonem.

Korejská značka SsangYong aktuálně na českém trhu rozšiřuje svoje zastoupení, mezitím však v domovině žehlí finanční problémy, kvůli nimž hledá nového investora. Než se najde, je tu záchranný plán, který počítá s restrukturalizací podniku u příchodem nových modelů. Ty se přitom mají nejen přizpůsobit rychle se měnícímu automobilovému trhu, ale mají rovněž zaujmout potenciální investory.

Už před X200 SsangYong odhalil skici připravovaného modelu s interním označením J200, který má debutovat v roce 2022. V tomto případě má jít o středně velké SUV vyplňující mezeru mezi Korandem a offroadem Rexton. V reakci na dnešní dobu má být nabídnutý s čistě elektrickým pohonem.

David Bureš
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
27. 7. 2021 15:31
Re: Celkom dobré
Testoval jsem nového Rextona, výborné auto. Skvělé auto s cenovkou od 900 000, skvělé, hodně mne to nahlodalo.
Na dálnici mne jeden předjížděl, hodně pěkné zepředu i zezadu. Impozantní velikost.
Parádní sedadla, spíše křesla. A 70-litrová nádrž. :yes: velmi slušný dojezd.
Avatar - sorpersa
27. 7. 2021 12:54
Celkom dobré
Držím palce SY, myslím že je to dosť nedocenená značka ... Kvalita je v pohode, dizajn už sa tiež ako vidieť lepší, mohli by rozšíriť portfólio n nejaký HB, alebo lift/fast/combi. Cenovka je výborná a možnosť konfigurácie tiež super. Ešte doplniť nejaké motory...a šlo by to... :yes: