Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SsangYong Tivoli: Evropská premiéra proběhne v Ženevě

David Bureš
Diskuze (2)
Korejská značka vstupuje do segmentu malých SUV. Model Tivoli nabídne zajímavý vzhled nebo pohon všech kol.

Také SsangYong bude letos vystavovat své vozy na ženevském autosalonu. Loni se v Palexpu pochlubil sedmimístným konceptem XLV, letos vsadí na evropskou verzi malého SUV Tivoli.

Tivoli je prvním sériovým zástupcem nového designérského směru značky, jehož příchod naznačily loňské koncepty XIV-Air a XIV-Adventure. Zatímco v minulosti vozy SsangYong příliš krásy nepobraly, design Tivoli se dá označit za atraktivní.

Na evropských trzích se Tivoli začne prodávat v květnu. V prodeji se nejprve objeví benzinová šestnáctistovka. Mělo by se jednat o stejnou jednotku jako v korejské verzi – čtyřválec 1.6 e-XGi o výkonu 93 kW a točivém momentu 157 N.m.

V červenci nabídku doplní turbodiesel. Jeho parametry zatím značka nezveřejnila, jednat se ale bude o novou šestnáctistovku, jejíž příchod naznačily dříve prezentované koncepty. Ve stejné době se v nabídce objeví též příplatkový pohon všech kol.

Tivoli je pětimístné SUV dlouhé 4.195 mm, široké 1.795 mm a vysoké 1.590 mm, svými rozměry se tak řadí mezi vozy jako Renault Captur a Opel Mokka. Rozvor náprav korejského SUV činí 2.600 milimetrů.

Název novinky je ryze evropský. Tivoli je město nedaleko Říma, které je známé svými krásnými renesančními památkami. Tímto pojmenováním má vůz odkazovat na svůj stylový vzhled.

David Bureš
Diskuze (2)
20. 2. 2015 17:34
!
no tivole... :-)
Avatar - 3_diamanty
20. 2. 2015 14:57
pekne auto
popravde celkom vazne by som tohto yonga uprednostnil povedzme pred capturom alebo HRV.... vazne moc pekny kusok s tou 1,6tkou by mi to bohate stacilo.... o kvalitu uz obavy nemam.... prave naopak ...... korejci uz patria k tomu lepsiemu co dnes existuje a vyraba auta takze s radostou uvitam tento kusok v europe... moc sa mi to auto paci.... krasavec tyvole ze vazne :yes: