Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šťastlivec vyhrál nový Chevrolet Corvette, auto na něj ale nezbylo

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Nový Chevrolet Corvette C8 je evidentně takový hit, že vám ho nemusí zajistit ani výhra v loterii.

Své by o tom mohl vyprávět jistý Dennis Kahler z amerického státu Georgia, na kterého se usmálo pořádné štěstí. Na facebooku se totiž pochlubil výherním stíracím losem, díky kterému by měl získat Chevrolet Corvette C8 modelový rok 2021 v hodnotě až 107.000 dolarů a k němu dalších 250.000 dolarů v hotovosti.

Loterie měla fungovat ve spolupráci s lokálními dealery Chevroletu, kteří měli zájemci zajistit jeho nový vůz. Snovou kombinací Dennise Kahlera přitom měl být Chevrolet Corvette 2LT modelový rok 2021, lakovaný modrou Rapid Blue a vybavený paketem Z51 performance.

Ten by měl vyjít na cca 80.465 dolarů, zatímco zbytek z peněz vyhrazených na vůz se měl přičíst ke slibované hotovosti. Jenže jak už asi tušíte, celá věc má jeden podstatný háček.

Jak se totiž ukázalo, prakticky každý Chevrolet C8 Corvette pro modelový rok 2021 v lokálních dealerstvích už má totiž svého majitele. O vůz je obrovský zájem a Georgia Lottery bohužel neměla vůz nikde rezervovaný. Kahler tak neúspěšně putoval od dealerství k dealerství a obvykle se mu dostávala stejná odpověď – vyprodáno.

Když už se ale Kahler dostal do kontaktu s dealerstvím, kde by si mohl svůj vysněný vůz skutečně objednat, nastal další problém. Řada dealerství totiž souhlasila s objednávkou pouze pod podmínkou přirážky ke kupní ceně vozu, která se v některých případech měla pohybovat až okolo 10.000 dolarů. A s tím se Kahler rozhodně nehodlal smířit.

Pomoc z celkem bezvýchodné situace nemohla poskytnout ani samotná automobilka GM, která neměla nejmenší ponětí o tom, že se Georgia Lottery chystá nabídnout jako hlavní výhru ve své soutěži právě Chevrolet Corvette C8. Automobilka sice případ sledovala, nemohla v něm ale nijak zakročit.

Video se připravuje ...

Pomoc ale nakonec přišla z několika dealerství Chevroletu v sousedních státech, které souhlasily se spoluprácí s Georgia Lottery. Konkrétně dealerství z Atlanty by bylo ochotné zajistit Kahlerův vysněný vůz v dohledném časovém období a finance z loterie určené na pořízení vozu by měly stačit i k jeho přepravě v zakrytém přívěsu až na Kahlerovu adresu.

Je přitom úsměvné, že se věci daly do pohybu až poté, co Kahler zveřejnil fotografii výherního losu a svůj příběh na Facebooku. Tím na sebe strhl zřejmě největší pozornost jak veřejnosti, tak i dealerství, která byla ochotna pomoci. Nyní už mu tedy snad jen nezbývá než držet palce, aby se s atlantským dealerstvím dohodl a vůz mu byl přivezen co nejdřív.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Allo
25. 1. 2021 08:18
Volant
Ten volant je nechutný odporný hnus, ale auto jinak pěkné :-!