Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ Prologue: Frankfurtská fáze 2

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Že Subaru pracuje na novém sportovním kupé ve spolupráci s Toyotou, není žádným tajemstvím. Ve Frankfurtu se představí další vývojová fáze.

Zatímco na jaře v Ženevě se součást koncernu Fuji Heavy Industries pochlubila průhledným konceptem nazvaným Boxer Sports Car Architecture, frankfurtský prototyp dostane za toto jméno římskou II, ale ponese navíc také již zřejmě definitivní název BRZ s přídomkem Prologue. Dosud zveřejněné snímky prozrazují, že by mělo jít opět o studii odhalující hlavně techniku.

Automobilka ovšem zveřejnila i kusé technické údaje. Srdcem BRZ Prologue bude pochopitelně čtyřválcový motor s protiběžnými písty (boxer) s objemem 2,0 litru. Nepřeplňovaná jednotka má přímé vstřikování. Platforma disponuje rozvorem 2570 mm, celé auto je 4200 mm dlouhé, 1770 mm široké a pouhých 1270 mm vysoké.

Zkratka BRZ znamená plochý agregát s protilehlými válci (B jako Boxer), pohon zadních kol (R - Rear Wheel Drive) a nesmí chybět ani marketingové nasměrování značky vzhůru (Z - Zenith).

První zadokolka v historii značky se letos představí ještě jednou, a to na konci roku v Tokiu. Tam odborná i laická veřejnost uvidí konečnou verzi.

Sériová výroba BRZ bude zahájena nejdříve na jaře 2012 a měla by probíhat v závodě Oizumi.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)