Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru BRZ v Austrálii: Vyprodáno za tři hodiny

Aleš Dragoun
Diskuze (21)
Na začátku tohoto týdne se na australském trhu objevilo nové kupé Subaru BRZ. Kdo zaváhal, měl smůlu.

BRZ bylo totiž u protinožců k objednání pouze přes internet. Zákazníci vzali stránky místního importéra doslova útokem. Prodej začal 16. července v poledne australského východního času. Pochopitelně, web záhy spadl. Ve 12:45 se jej podařilo znovu zprovoznit a v 15.47 bylo vyprodáno. Informaci přinesl deník Sydney Morning Herald. Auto přitom stojí u protinožců 37.150 dolarů (791.500 korun).

Zákazníci museli složit zálohu 3.000 dolarů (64 tisíc korun). Platba probíhala pochopitelně také online a pro některé to byly pěkné nervy. Když jim platba neproběhla napoprvé, na klientské lince se dozvěděli, že prostě musí vydržet a zkoušet příslušné tlačítko znovu a znovu, než celá transakce projde. Všichni objednávali auto samozřejmě bez toho, aby svého budoucího miláčka mohli předtím naživo vyzkoušet. Na dodání si navíc budou muset počkat další čtyři měsíce.

Automobilka měla k dispozici 202 vozů. Pro běžné zákazníky jich ovšem zbylo pouze 150 v bílé, šedé a černé barvě. Další padesátka je totiž určena pro dealery jako předváděcí vozy a dva byly rozbity při lokálních homologačních a bariérových zkouškách. Prodejců je přitom v Austrálii 105, takže se dostalo zhruba na každého druhého.

Na další dodávku si soukromí nedočkavci v zemi klokanů musí počkat až do příštího roku. Možná, že mezi nimi budou i červená nebo modrá auta. Nebo mohou zvolit sesterskou Toyotu 86. Mimochodem, Subaru bylo úplně prvním výrobcem, který nabízel jakýkoli model na australském trhu výhradně online. Úspěch zřejmě podnítí k podobným akcím i další následovníky z branže.

Aleš Dragoun
Diskuze (21)
Avatar - honzanun
22. 7. 2012 12:35
Server pochopitelně spadnul...
Nevím, kdo tento článek psal a jaký má HW znalosti, ale přijde mi divný, aby server spadnul přetížen 150 objednávkami za 45 minut.... To zní jako dobrá peachovina... :no:
20. 7. 2012 17:11
Re: nákupní horečka
Já to opravdu myslel spíš jako legraci :-)
20. 7. 2012 15:46
Re: Kupé s náhonem na zadek za dobrou cenu... Pche !
Předvede, ale ne za 300 klacků. To je infantilní představa.
Avatar - Dinar
20. 7. 2012 10:54
Re: Kupé s náhonem na zadek za dobrou cenu... Pche !
Přebouchávat nějakou předokolku nereálné je, ale jak říkám, hlad po malém kupé se zadním náhonem nakonec některého z větších hráčů přivede k tomu, že něco podobného BRZ předvede.
20. 7. 2012 10:37
Re: Kupé s náhonem na zadek za dobrou cenu... Pche !
Nemyslím si, že je to až tak nereálné. Pohon na zadek by nebyl takovým problémem ať už by se dal do golfu, méganu nebo fabie.... Ale pořád by to byl odvážný krok. Byl by to risk. A myslím, že by se mohl vyplatit. Vem si kolik je příplatek za 4x4. Za tuto cenu by jsi to mohl udělat úplně v pohodě.

Taky si nemyslím, že by to muselo být nějak zvláště testováno, je to přeci jen úprava podvozku. Nic víc.