Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Impreza Sedan Concept: Už na to nesahat!

Michal Fokt
Diskuze (9)
Subaru se v Los Angeles pochlubilo studií kompaktního sedanu Impreza. Takhle to vidí designéři, jenže teď to dostanou na stůl účetní...

V případě značky Subaru a jejích studií už jsme obezřetní. Vzpomínáte si ještě na vizi Impreza Design Concept, slibující, že bude kompakt od Plejád konečně nejen dobrý, ale i hezký? Všichni víme, jak to nakonec dopadlo. Nyní se blíží představení nové generace Imprezy a historie se začíná opakovat - nejprve opravdu koukatelný pětidveřák a nyní jeho tradičnější alternativa v podobě sedanu se stupňovitou zádí.

Zdá se, že auta jsou až po B sloupek identická a teprve směrem vzad dochází ke změnám. Odlišný tvar mají zadní dveře i boční prosklení a čtyřdveřák neopisoval ani co se týče zadních svítilen a nárazníku. Přestože studie hatchbacku nevypadala vůbec špatně, sedan působí díky hranatějším tvarům ještě výrazně ostřeji a sportovněji.

Skepse ohledně reálnosti studie je namístě - ponton je možná až moc vysoký, prosklení nízké a svažující se linie střechy by nemusela být přívětivá k hlavám pasažérů vzadu, uvidíme tedy, jak to nakonec dopadne. Subaru zatím prozradilo pouze rozměry - délka činí 4554 mm, šířka 1778 mm, výška 1453 mm, rozvor 2670 mm a na dravém vzhledu se podepisují i devatenáctipalcová kola. Podoba sériové verze se ukáže zkraje příštího roku a výroba a prodej budou zahájeny ve druhé polovině 2016.

Michal Fokt
Diskuze (9)
19. 11. 2015 20:31
Re: Souhlasím s názvem článku!
Ale tak třeba Levorg je docela povedenej. Konečně se Subaru konečně trochu pohnulo dál.
19. 11. 2015 19:35
Re: Souhlasím s názvem článku!
Vypadá moc dobře. Nevím, proč by tak nemohl zůstat. Btw. Levorg je naživo taky krasavec.
Avatar - iudex
19. 11. 2015 11:27
Re: Souhlasím s názvem článku!
Detto. Ako väčšina štúdií Subaru v poslednej dobe, aj toto vyzerá parádne; ale všetci vieme, aký rozdiel je medzi štúdiami a reálom u Subaru (a nielen uňho).
Hoci aktuálne STi sa mi veľmi páči, to so svojimi spoilermi a v typickej modrej vyzerá parádne (samozrejme v ne-STi verzii by to bolo horšie).
Avatar - Individualita
19. 11. 2015 11:23
Re: Souhlasím s názvem článku!
S tím mám právě problém já. Z profilu hezky dotváří celkovou siluetu vozu ( i když ten subarovsky krátký předek to trochu ničí), ale zadní pohled se mi ne a ne líbit. Ta trošku podivná světla ve vysoké mase zádi mi nesedí. A výhled dozadu bude zřejmě žalostný. Ale jak je psáno výše, takhle to zřejmě vypadat nebude...
19. 11. 2015 11:15
Re: Souhlasím s názvem článku!
Nemám s ním vůbec trable. Celkově dynamický a příjemný ;-)