Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Outback přichází ve verzi Special Edition. Zelené detaily doplňuje o bohatou výbavu

David Bureš
Diskuze (25)

Outback se už představil v nové generace, zákazníky ke stávajícímu provedení však bude ještě chtít přilákat nová speciální edice.

Subaru se rozhodlo oživit zájem o model Outback, velké kombi přizpůsobené jízdě v terénu, a to pomocí nové speciální edice. Jmenuje se jednoduše Special Edition a pořídíte ji za 1.015.000 korun.

Už na první pohled ji poznáte díky charakteristickým detailům vyvedeným ve fosforové zelené barvě. Jde o linku v mřížce chladiče nebo loga Outback na prazích, které doplňují černé prvky, ať už 18palcová kola z lehkých slitin, kryty vnějších zpětných zrcátek, střešní ližiny či kryt pod motorem. 

Tmavý odstín se nese také interiérem. Tato barva je užita na speciálním vodu odpudivém čalounění, kde je oživuje obšívání zelenou nití, které je použito také na stehování na volantu, řadící páce i loketní opěrce. Palubní desku zase oživují prvky lakované tmavou perletí.

Výbava vychází ze stupně Executive, což znamená aktivní natáčecí Bi-LED světlomety, přední mlhovky, elektricky ovládané střešní okno, elektricky nastavitelná přední sedadla, vyhřívání předních i zadních sedadel a volantu, dvouzónovou automatickou klimatizaci či multimediální systém Starlink ovládaný prostřednictvím osmipalcové obrazovky s navigací. Nechybí ani adaptivní tempomat, parkovací kamera vpředu, vzadu i ve zpětném zrcátku nebo sedm airbagů. Připlatit si lze pouze za hudební systém Harman/Kardon, který stojí 25.000 korun.

Motor je v nabídce jediný, benzinový čtyřválec typu boxer o objemu 2,5 litru. Naladěný je na 129 kW a standardně je spárovaný s CVT převodovkou Lineartronic a pohonem všech kol.

Special Edition je součástí snahy o oživení poptávky o stávající Outback. Za rohem už je totiž nová generace, která se už světu představila v dubnu. Design se tolik nezmění, útroby však budou zcela nové, díky modulární platformě sdílené s dalšími modely značky.

David Bureš
Diskuze (25)

Doporučujeme

3. 7. 2019 10:55
Re: Šik
Práve že asi nepoužil. Ale nemyslím si, že kolega vyššie myslel práve nejaký kolotočársky dizajn, možno by stačil tenký decentný pásik po obvode alebo okolo skrutiek alebo niečo podobné. Tá jednoliata čierna naozaj nie je bohviečo.
2. 7. 2019 21:39
Outback
Outback jezdí dobře, s tím 2.5l to určitě není líné, je to adekvátní motorizace. Nicméně za bukem je nová generace, která bude zase o kus dál, takže asi stojí za to si počkat.
2. 7. 2019 21:33
Re: Outback
Ada je tydýt
2. 7. 2019 18:06
Re: Outback
ano, proto je potkávám denne v hojném počtu.
Avatar - Beefcake
2. 7. 2019 17:13
Re: Šik
Nie, tu to je naopak. Ma to CVT a je to Subaru, takze je vsetko zle.
Po ciernych diskoch a kolesach tuzeri slintaju a tuto by boli lepsi "kolotocarsky" Aiwa dizajn ?
V tomto pripade - zelena na diskoch ? To uz niekto pouzil ?