Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru připravuje bezpečnostní asistent EyeSight i pro modely s manuálem. Prvním bude vylepšené kupé BRZ

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Subaru pokračuje ve vývoji bezpečnějších vozů, a protože chce dosáhnout nulových smrtelných nehod ve svých vozech, vyvíjí pokročilý bezpečnostní asistent EyeSight také pro modely s manuálními převodovkami. Prvním z nich bude sportovní kupé BRZ.

Japonská značka Subaru si v dnešních dnech zakládá zejména na bezpečnosti a už řadu let vyvíjí specifický asistenční systém. Technologie EyeSight zakládá na dvojici kamer sledujících a mapujících prostor před vozidlem, aby aktivně zabránila srážkám s překážkami, jinými vozidly, chodci nebo cyklisty. Dodnes je však dostupná pouze pro vozy s automatickými převodovkami, což se už brzy změní.

EyeSight: Subaru posouvá bezpečnost ve vozech s manuálem

V Japonsku plánují stejnou technologií vybavit všechny své modely a v dnešních dnech usilovně pracují na vývoji modernějšího systému také pro vozy s manuálními převodovkami. Jedním z nich bude i v Česku prodávané sportovní kupé BRZ. Na domácím japonském trhu bude vůbec prvním modelem značky s manuální převodovkou a pokročilým kamerovým bezpečnostním asistentem.

Dokonce i s manuálem se Subaru snaží dosáhnout plné funkčnosti jako v modelech s automatickými převodovkami a doplňuje, že po úspěšném dokončení vývoje bude systém funkční ve velmi širokém rozsahu provozních podmínek a bude řidičům pomáhat v krizových situacích. Nejmodernější generace už umí sledovat i rizika při odbočování a součástí bude i předkolizní brzdění, aktivní tempomat nebo varování před opuštěním jízdního pruhu.

Video se připravuje ...

Nové BRZ s pokročilým kamerovým bezpečnostním asistentem

Na celosvětovém trhu si Subaru dává obrovský cíl, protože chce dosáhnout nulových smrtelných nehod ve svých vozech. Technologie Subaru EyeSight pro vozy s manuálními převodovkami se představí už letos na podzim, kdy ji automobilka uvede spolu s vylepšeným BRZ.

Subaru svou inovativní technologii EyeSight vyvíjí už od roku 2008 a doposud jí vybavilo přibližně 5,5 milionu vozidel.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme