Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru Viziv: Příď konceptu dostanou i ostatní modely značky

Michal Fokt
Diskuze (23)
Globální šéf designu značky Subaru Osamu Namba prozradil, že se příď studie Viziv, tvořená ostrými liniemi, stane pro následující období charakteristickým prvkem designu všech modelů automobilky.

Vedoucí designového oddělení automobilky Subaru (ano, u Plejád vážně mají designcentrum) Osamu Namba chystá novou éru stylingu značky a jak se dalo očekávat, odvíjet se bude od konceptu malého crossoveru Viziv, jenž byl představen zkraje měsíce na ženevském autosalonu.

Pojítkem mezi budoucími modely značky bude nová filozofie přídě, pro níž bude charakteristické použití ostrých úhlů, které doplní dosud používanou šestiúhelníkovou masku chladiče. Subaru by také mělo dát sbohem předním světlometům, kombinujícím oblé a ostré tvary a nově by by měly převažovat ty posledně jmenované. Sebevědomějších tvarů by se měly dočkat i nárazníky.

Jak už to u prvotních konceptů, oznamujících novou filozofii designu, bývá, těžko lze odhadovat, co všechno a v jaké míře bude použito, více světla by ale do této problematiky měl vnést už příští týden odhalený koncept sportovního auta, tedy patrně nové generace modelu Subaru STI, chystaná na autosalon v New Yorku.

Mnohé ostatně naznačila už i nejnovější generace kompaktního SUV Forester, jehož nárazník dostal výrazné "zářezy" a jehož světlomety se vpřed dívají velmi přísně.

Michal Fokt
Diskuze (23)
Avatar - VL4D
23. 3. 2013 12:17
Re: Pěkné a..
Co dál?
23. 3. 2013 07:34
Re: Konec Subaru
A aj ten vyzera ako kalfas na kolesach. K tomu tenke dvere a vsetky plechy na nich + streche dunia ako bandaska!
23. 3. 2013 07:31
Medove motuzy dizajnerov ...
... realita vsak bude o inom.
23. 3. 2013 07:30
Medove motuzy dizajnerov ...
... realita vsak bude uplne ina.
23. 3. 2013 07:25
Re: Pěkné a..
Poznám slépky, ktoré chodia spať so sliepkami.