Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suprou to nekončí, Toyota chystá další sportovní modely

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Japonská automobilka teprve nedávno představila světu novou generaci modelu Supra, už brzy bychom se ale mohli dočkat dalších sportovních produktů značky.

Právě nová Toyota Supra má být první vlaštovkou zcela nové generace sportovních modelů, které chce japonská automobilka v brzké budoucnosti uvést na trh. Prozradil to šéf značky Akio Toyoda, podle kterého by sportovní odznáček GR mohlo dostat několik dalších modelů.

„SUV jsou hezká, ale je ve finále něco lepšího než sportovní vůz s pohonem zadních kol?“ ptal se sám sebe Toyoda v jednom z aktuálních rozhovorů. „Pevně věřím, že tohle není poslední sportovní vůz značky Toyota, který od nás v budoucnu uvidíte.“

Video se připravuje ...

Informace o tom, které další modely z produkce Toyoty mohou dostat sportovní verzi (případně které nové vzniknou) zatím zůstávají tajemstvím, ale spekulací je více. Otázky se hromadí kolem budoucnosti modelu GT86. Podle některých se dvojče Subaru BRZ dočká nástupce, jiní si zase myslí, že pro takové auto nebude vedle Supry s dvoulitrovým čtyřválcem místo.

Podstatně atraktivnější spekulací je ostrá verze modelu Corolla, jenž na evropském trhu nahrazuje Auris. Nikdo z japonské automobilky však tento krok zatím nepotvrdil.

A opomenout nesmíme ani šuškání o oživení modelu MR2, jenž by mohl přijet jako malý sportovní elektromobil. Tento roadster začal z výrobních linek sjíždět v roce 1984 a vznikly celkem tři generace, přičemž ta poslední se s automobilovým trhem rozloučila před 12 lety.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Magister
30. 1. 2019 08:56
Palec nahoru
Čím více řidičských aut, tím lépe. Evropa pomalu vyklízí pozice, takže tu asi bude pro ně místo.
29. 1. 2019 16:22
Jsem zvědavý
V té metalicky šedé to je zajímavý, ale takovéhle auto musí člověk vidět naživo. Tsusho ho zatím nemá ani v novinkách. 8-s