Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SUV od Alfy Romeo dorazí až v roce 2015

David Bureš
Diskuze (43)
Sportovně užitkový model má hrát klíčovou roli v expanzi italské značky, která má konkurovat německé prémiové trojce.

Alfa Romeo chystá pro následující léta výraznou expanzi, její portfolio se má rozšířit z dnešních dvou modelů na devět. Chystané SUV ale na trh dorazí až v roce 2015, dosud se přitom hovořilo o tom, že se začne prodávat ještě letos.

Podle šéfa koncernu Fiat Group Sergia Marchionneho SUV sehraje klíčovou roli v budoucích plánech značky. O automobil má být velký zájem především na americkém trhu. Tam se Alfa Romeo vrátí před koncem letošního roku. Datum návratu do USA bylo ale již několikrát pozměněno, a tak je možné, že se opět posune.

Nejbližšími sourozenci tohoto vozu, který se podle německého Auto Bildu má (neitalsky) jmenovat CXover, budou nástupci Jeepů Compass a Patriot. Automobil dlouhý asi 4,5 metru bude sdílet velkou část techniky s hatchbackem Giulietta. O výrobu CXoveru se postará italská továrna Mirafiori.

Od Alfy Romeo si vedení koncernu Fiat mnohé slibuje. Do roku 2016 mají její prodeje vzrůst na 300.000 aut ročně. Toto číslo měla automobilka překonat již v minulých letech, kvůli neustálým změnám plánů a odsouvání nových modelů k tomu však nedošlo. Rostoucí prodeje mají znamenat i rostoucí příjmy.

Nejnovější plány hovoří o devíti modelech. Vedle SUV a dvou stávajících modelů (MiTo a Giulietta), které mají letos projít modernizací, se počítá s modelem střední třídy Giulia (sedan a kombi), sedanem vyšší střední třídy, vyvinutým ve spolupráci s Maserati, a třemi sporťáky. Mezi ty bude patřit 4C s motorem uprostřed a dvoumístný Spider, sourozenec nové generace Mazdy MX-5, který se bude vyrábět v Japonsku.

Alfa Romeo má v budoucnu konkurovat Audi, BMW a Mercedes-Benzu. Mezi úkoly vedení italského výrobce tak bude patřit přilákání zákazníků těchto konkurentů.

David Bureš
Diskuze (43)
Avatar - PeterLuk
31. 1. 2013 10:22
Alfa ide ku dnu...
Spásou by mohlo byť BMW ;-)
Avatar - PeterLuk
31. 1. 2013 10:21
Re: Jak chce Alfa prodávat...
Stále lepšie než stránka SsangYongu >:-[]
Avatar - PeterLuk
31. 1. 2013 10:19
Re: Ta ilustrace
To je koncept a podľa mňa vyzerá stále parádne. Stačia menšie úpravy a môže ísť do výroby. :yes:
31. 1. 2013 10:19
Re: Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo!
Ak vies po anglicky, odporucam precitat si toto: [odkaz]

FIAT je sukromna firma, ak by s nim vlastnici neboli spokojni, davno by tam nebol.
Avatar - PeterLuk
31. 1. 2013 10:19
Re: ...
>:D :yes: