Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia SW dorazí v roce 2014

Diskuze (25)
Italská automobilka se chystá na návrat do střední třídy. Bude sedan i kombi a plánuje se prodej i v USA.

Alfě Romeo od loňského roku chybí zástupce ve střední třídě, ke změně by mělo dojít ale až na jaře 2014. Chystá se tradiční sedan i méně tradiční, avšak nezbytné kombi. Novinka dostane jméno Giulia, praktičtější varianta pak nejspíš Giulia SW. Přívlastek Sportwagon totiž charakterizoval oba předchůdce – modely 159 SW a 156 SW. Starší modely vždy existovaly jen se čtyřdveřovou karoserií.

I přes občasné spekulace o pohonu zadních kol zůstane Alfa Romeo věrná jednodušší technice s motorem napříč a pohonem předních nebo všech kol. Platforma D-Evo, která vznikne zvětšením hatchbacku Giulietta, poskytne základ i prvnímu SUV italské značky.

Pod kapotou se objeví široká paleta motorů. Základ zřejmě obstarají známé agregáty 1,4 Turbo a 1,6 MultiJet, na opačném konci by měl stanout pro Alfu typický šestiválec. Po legendárním V6 vlastní konstrukce a šestiválci převzatém od GM se našel třetí dodavatel: Alfa Romeo převezme americký šestiválec Pentastar, pochopitelně s náležitými úpravami.

Design je čistě spekulací, přiložený obrázek je jenom neoficiální ilustrace. Právě kvůli vzhledu se příchod Giulie už odložil, Sergio Marchionne už nechal karoserii třikrát přepracovat. Italská značka totiž ví, že na designu záleží, a do nového modelu vkládá velké naděje. Měl by totiž být hlavním tahounem jejího návratu do USA.

Diskuze (25)
Avatar - romgator
12. 12. 2012 15:05
Re: Giulia
máš recht. Teď si budu kupovat nové auto. Mám pár vybraných modelů. No a je mezi nimi i současná Lancia Delta ve výbavě Silver s 1.4T. Saaba bych taky rád, ale ten je bohužel zatím mimo moje možnosti. Jinak problém je v tom, tedy podle mého názoru, že auto je součást našeho image, tak proto hodně lidí, kteří chtějí ukázat, že na to mají, tak koupí buď vw, audi, mercedes. Nebo naopak chtějí levnější auto, a proto koupí třeba H/K. nebo škodovku. H/K, protože vypadá skvěle a škodovku čistě s patriotizmu a nebo proto, že je to logický krok.
11. 12. 2012 22:36
Re: Doporučuji se zaměřit na výrobu nudlí...
Brzda byla zcela jinde než v kufru.
Avatar - 3_diamanty
11. 12. 2012 22:17
Re: Plánujeme
este najprv pride o rok facelift faceliftovaneho faceliftu punta po 3tom facelifte a az potom pustia skice alfy >:D verejnosti.... :yes: :yes: :yes: >:D
Avatar - 3_diamanty
11. 12. 2012 22:16
ja skor verim ze alfa skrachuje
ako sa dozijeme nejakeho kombi strednej triedy od nej.... nic v zlom... ;-)
11. 12. 2012 22:09
Plánujeme
Další malůvka a ještě k tomu příšerná. Zase vesele plánujeme a slibujeme. Co dorazí příště? Chtělo mi to namalovat nějaké sportovní mini a mpv.