Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Jimny coby pick-up či kabriolet? Minimálně jedna vize má blízko k produkci

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
V historii vytvořilo japonské Suzuki několik variant modelu Jimny, to samé lze očekávat od nejnovější generace maličkého a designově zdařilého SUV.

Po několika únicích představila automobilka Suzuki malé SUV Jimny na oficiálních snímcích. A kde se auto objeví, tam sklízí nadšení. Japonci i nadále sází na retro vizáž s hranatými tvary, pod kterými se stále ukrývá čistokrevný off-road, přičemž základ tvoří žebřinový rám a samozřejmě pohon všech kol.

Společnost zatím představila nové Jimny jen coby dvoudveřové SUV, ale lze předpokládat, že paleta se v budoucnu rozroste o další provedení. V průběhu téměř padesátileté historie modelu jsme se dočkali celé řady variant, včetně pick-upu či několika různých provedení bez střechy.

Stejné kroky lze předpokládat i s novou generací. Troufáme si tvrdit, že vůbec nejblíže má k sériové výrobě Jimny se stahující se střechou, které vykreslil šikovný grafik vystupující pod přezdívkou X-Tomi Design. Pokud bude vypadat takhle, rozhodně se nebudeme zlobit! A aby toho nebylo málo, připravil i vizi pick-upu a pětidveřové varianty. Zejména poslední výtvor už je spíše takovým sci-fi, které jde zcela proti filosofii modelu. Ale kdyby vás přeci jen zajímalo, jak by takové auto vypadalo, koukněte do galerie.

Je možné, že Suzuki oznámí další karosářské varianty už 5. července, kdy se maličké SUV oficiálně představí světu se všemi chybějícími detaily a technickými podrobnostmi. Auto před sebou má nemalou výzvu, vždyť předchůdce vydržel ve výrobě dlouhých 20 let.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)