Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Suzuki Vitara jako malý Range Rover Stormer

Michal Fokt
Diskuze (10)
Menší bráška modelu Range Rover Evoque s pojmenováním Stormer je lehce přepracovanou verzí modelu Suzuki Vitara. Tento nápad se zrodil nepřekvapivě(?) v Maďarsku.

Range Rover Stormer, odvozený od japonského crossoveru? Je něco takového vůbec možné? Skalní fandové prestižní britské značky si rvou vlasy, optimisté připomínají projekt Aston Martin Cygnet a realisté kontrují konstatováním, že Toyota iQ s maskou Astonu měla vpravě jepičí život. Naštěstí vášnivá polemika v tomto případě není na místě.

Range Rover Stormer je jen další počítačovou kreací virtuálního tunera X-Tomi z Maďarska. Toho napadlo, že nejnovější model značky Suzuki, která má v zemi uheráku a paprik své evropské "hnízdo", má podobnou masku chladiče jako vozy jisté britské značky a tak ho prostě napadlo na nejnovější japonský crossover naroubovat charakteristické znaky luxusního Range Roveru.

Popravdě řečeno se s tím moc nepáral - vyměnil pouze lamely v masce, pozměnil design kol a přidal nápis na přední část kapoty. Očekával bych minimálně ještě úpravu předního nárazníku ve stylu podobně velkého modelu Evoque, leč nestalo se, navíc se u tohoto grafika až podezřele často objevují rendery pouze přední a nikoli už zadní části vozu a mohlo by se lehce stát, že X-Tomi přijde o svůj vcelku slušný kredit v rámci komunity. Ba co víc, Land Rover (zatím) nehovoří o možnosti vyrábět auto menší, než zmíněný miláček žen, takže je to celé jen jedno malé zamyšlení...

Michal Fokt
Diskuze (10)
Avatar - pumpkin
4. 5. 2015 18:23
Poďme kopírovať
Už nejaký čas si všímam ako auto.cz jednostranne čerpá z worldcarfans.com . Tam sa objavil tiež tento Land-Suzuki-Rover a reakcie boli podobné. Ale čo narobia keď je uhorková sezóna...
Zo strany X-Tomiho je to podľa mňa zaujímavá myšlienka. Mne by úprimne táto konexia nenapadla, ale ak sa Maďari tak zaujímajú o "ich" Suzuki ako Česi o Škodu a riešia každú kravinu, tak ako sám autor píše, viacerí tam vraj videli spojitosť s Evoqom. Tak prečo na to nezareagovať? Podľa mňa dizajn novej Vitary nie je bohviečo, no tiež to nie je nejaké napodobňovanie Evoqu, skôr nejaký ten odkaz na prvú a tretiu generáciu Vitary (kapota zasahujúca do bokoch a so "žiabrami").
Vitara ako základ pre nejaký low-costový Range Rover je dnes asi utópia, ale jeden nikdy nevie... :)
4. 5. 2015 12:42
Tak to jsem asi jedinej,
komu se ta fotka líbí... no nevadí :-) Nová Vitara je designově hodně povedená a Land Rover by z ní mohl být klidně :yes:
Avatar - Bubáq
4. 5. 2015 12:18
Snad jste si v ACZ všimli....
... že už minulý týden byly pod shodným příspěvkem na WCF jen a pouze odsuzující reakce čtenářů. Zdá se mi, že své vlastní čtenáře podceňujete čím dál více, když si dovolíte tento nechutný příspěvek rovněž otisknout!

Avatar - 3_diamanty
4. 5. 2015 12:17
na slovenskych weboch
o X tomim ani nevedia... snad az na topspeed ;-)

ale vam v cz sa tieto clanky o tomim akosi zapacili ... nuz kto chce si to precita... kto nie ten nie.... faktom ale je ze tieto fantasmagorie velku hodnotu moc nemaju
Avatar - dewill
4. 5. 2015 12:15
Re: Znovu jsem byl chycen...
Některé články by měly být zřetelně označeny značkami typu:

"VATA"
"SKRYTÁ REKLAMA"
"UKRADENO ODJINUD"

>:D