Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svérázný nákup supersportů za miliony skončil zatykačem. Z dobrého důvodu

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Video na TikToku vyvolalo reakci, jakou nejspíš autor neočekával.

TikTok i jiné sociální sítě jsou plné videí ze Spojených arabských emirátů, na kterých vidíme nejúchvatnější automobily světa. Někdy jde o záběry náhodných setkání z ulice, jindy o pohledy do luxusních autosalonů. Výjimkou ale nejsou ani videa, kdy se nádhernými a pořádně drahými vozy chlubí jejich zámožní majitelé. Jedno video ale skončilo jinak, než jeho autor nejspíš očekával.

Jak informovali kolegové z TheDrive, podle Arabian Business nařídil státní zástupce zatčení muže, který se na TikToku pochlubil záběry ze své návštěvy v dealerství luxusních automobilů. Muž oblečený v tradičním arabském oblečení přijde do dealerství v doprovodu dvou mužů, kteří nesou paletu s vyskládanými balíky bankovek.

Video se připravuje ...

Po příchodu se dožaduje toho nejdražšího automobilu, přičemž odmítá například Ferrari SF90, které je příliš levné a jeho řidič prý bude řídit něco podobného. U zaměstnanců si pak objednává různé nápoje a hází po nich balíky peněz se slovy, že drobné si mají nechat.

Následně si u muže, který by měl být majitelem dealerství, objednává Audi R8, Ferrari SF90, Mercedes a Rolls-Royce. Muže nesoucí paletu s penězi pak posílá za majitelem dealerství a nezapomíná dodat, že si má drobné nechat.

Video je už na první pohled zcela úmyslně přehnané a provokativní, jeho autor to ale zřejmě trochu přepískl. Na instagramovém profilu státního zastupitelství UAE se totiž objevila informace, že federální prokuratura pro boj s fámami a kyberkliminalitou nařídila zadržení autora videa.

V komentářích je dále upřesněno, že se muž arogantním způsobem snaží koupit vůz v ceně přes dva miliony dirhamů (cca 11,6 mil. korun) a ve svém přístupu k personálu měl projevovat pošetilost a nedostatek úcty k penězům. Jeho konání tak může podporovat nesprávný a urážlivý obraz občanů země, zesměšňovat je a poškozovat tak veřejný zájem.

Muž je tak obviňován z několika činů, včetně senzacechtivé propagandy a zveřejňování obsahu, který neodpovídá platným normám obsahu médií a uráží emirátskou společnost. Státní zástupce si navíc předvolal i majitele prodejny, proti kterému ale nebyla zveřejněna žádná obvinění.

Stejně jako video, i reakce státního zástupce působí přehnaně. Muž se na jednu stranu skutečně chová arogantně a s penězi zachází dost povrchně, podobné chování ale mimo záběry kamer už nejspíš předvedl nejeden boháč. Muž se ale zřejmě dostal do problémů především tím, že se arogantně choval v oděvu, který je charakteristický pro místní kulturu, čímž ji mohl před veřejností poškodit. Snahu úřadů chránit si pověst sice chápeme, způsob ale působí nešťastně.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

20. 7. 2023 14:41
ubozak....
a penez muze mit kolik chce :no: