Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Světový rekord pro VW: Elektromobil ID.4 přejel Kanadu na pouhých 18 nabíjení

Lukáš Volšický
Diskuze (12)

Elektrický Volkswagen ID.4 si připsal nový Guinnessův světový rekord, když s dobrodruhem za volantem přejel celou Kanadu z východního na západní pobřeží.

Přes sedm tisíc kilometrů na pouhých osmnáct nabíjení a nový světový rekord. Volkswagen oficiálně oznámil, že elektromobil Volkswagen ID.4 dosáhl nového nejlepšího výkonu, když přejel celou Kanadu od východního k západnímu pobřeží. Během nejnovější vytrvalostní cesty navštívil zatím nejmenší počet nabíjecích stanic.

Dobrodruh Rainer Zietlow koncem letošního července vyrazil na novou cestu, když odstartoval z městečka St. John’s na ostrově Newfoundland v Kanadě na dlouhou cestu až na západní pobřeží. Po sedmi dnech cesty a ujetých 7.133 kilometrech dorazil do svého cíle ve Victorii v Britské Kolumbii.

Během své cesty s elektrickým Volkswagenem ID.4 dobíjel akumulátor pouze osmnáctkrát a stanovil tak nový Guinnessův světový rekord pro sebe i německou automobilku. Odvážná cesta nadšeného dobrodruha skončila na západním pobřeží u nultého „kilometrovníku“ Mile 0 na Transkanadské dálnici.

Nejnovější úspěch s elektromobilem v Kanadě, jakožto druhé největší zemi na světě, může automobilkám pomoci s oslovením nových zákazníků. Zájem o elektromobilitu v zemi klesá, protože ceny nových elektromobilů rostou a nabíjecí infrastruktura zaostává za pokročilejší americkou.

Video se připravuje ...

Němec Rainer Zietlow spolupracuje s Volkswagenem už od roku 2005 a během svých cest navštívil 110 zemí a získal pět Guinnessových světových rekordů. Předcházející rekord získal v roce 2021, když ujel 57.566 kilometrů skrze všech 48 kontinentálních států USA a během 97 dnů navštívil více než 628 lokálních dealerů značky.

Lukáš Volšický
Diskuze (12)

Doporučujeme

4. 8. 2023 10:52
Re: Tenhle rekord je spíš k smíchu...
Je to zklamání z elektrozkratů jako takových. Což ovšem není žádné překvspení! :-)
4. 8. 2023 08:52
Tenhle rekord je spíš k smíchu...
... než hodný obdivu. Když už měl tak nízkou průměrnou rychlost a předem volné nabíječky, tak je spíš zklamání z elektrotechniky od VW :no:
Avatar - xxc
4. 8. 2023 08:05
Re: Nabíjení
To je asi jedno, pri každom nabíjaní ho čakali komisári z guinessovej knihy, hotel, oddych. Nešiel na čas, ale na počet nabíjaní 🙂
3. 8. 2023 23:37
Re: Nabíjení
https://www.autoforum.cz/…pro-konesprezku/
:-[] :-[] :-[]
3. 8. 2023 22:30
Nabíjení
S nic moc rychlostí nabíjení to musela být chuťovka...