Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tahle upravená Škoda 105 jezdí v Polsku. Jak se vám její styl líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Bílá Škoda 105 S se za posledních šest let změnila skoro k nepoznání.

Klasické škodovky se z pochopitelných důvodů nejčastěji upravují u nás, v České republice. Ale na zajímavé kousky se dá narazit také v zahraničí. Důkazem budiž tahle Škoda 105 S, která jezdí v Polsku.

Protože se její majitel o příběh auta dělí se zájemci a podobně naladěnými nadšenci na Facebooku, můžeme si o jejím životě udělat jistý obrázek. Tedy minimálně od roku 2015, kdy se na stránce objevily první fotky. Tehdy šlo o vcelku obyčejně vyhlížející 105 S.

Vlastník se ovšem brzy pustil do úprav - nejprve decentních, později výraznějších. Auto dostalo například dvojité přední světlomety nebo přední spoiler. Vlastník se ale vrhl také do oprav a omlazení techniky, pozornost věnoval podvozku, interiéru i pohonnému ústrojí.

V roce 2019 se pustil do rozsáhlejší přestavby, kterou inspiroval vzhled závodních škodovek té doby. Bílý sedan byl do velké míry odstrojen, spousta dílů karoserie prošla renovací, vůz dostal nástavce blatníků, přední spoiler a přišel o zadní nárazník. Došlo i na další úpravy interiéru a dílů pohonné soustavy.

Závodní vzhled následně podtrhly polepy. Galerie na Facebooku však jasně prozrazuje, že stále nebylo hotovo. Majitel na škodovce neustále pracuje a vylepšuje ji. A změnily se třeba i ony polepy, nyní jim dominují červené a modré pruhy na bocích.

Tak co říkáte? Líbí se vám tahle úprava?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Stejsn
31. 10. 2021 16:36
Nevypadalo by to špatně,
kdyby to mělo nárazníky, nebo kdyby tam aspoň nebyly ty prolisy po nich.
30. 10. 2021 13:53
Nádherná!
Tak po hodně dlouhé době se tady ukázala Š 742 v opravdu vkusné úpravě! :-) :yes:
Avatar - wakantanka
30. 10. 2021 12:30
Re: líbí
Mne k tomu nesedia akurát tie kolesá. Inak fajn.
Avatar - m.z.
30. 10. 2021 10:47
líbí
převážně dle mého vkusu :yes: