Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tak tenhle ťukanec bolí! V Goodwoodu havarovalo vzácné historické Ferrari

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Goodwood je nejen dějištěm populárního festivalu, ale i neméně oblíbené akce Revival plné skvostných historických kousků. Jeden z nich však letos nešťastně přišel k újmě.

Video se připravuje ...

O Festivalu rychlosti v Goodwoodu jste dozajista slyšeli, jen letos jsme vám o akci přinesli řadu zajímavých informací, včetně soutěže v driftování, nevydařené premiéře Porsche 911 GT2 RS či bleskurychlé opravě havarovaného Fordu RS200.

Na západě Sussexu se však pravidelně koná ještě jedna zajímavá akce s automobilovou tématikou. Jde o Goodwood Revival, kde se pravidelně sjíždí historické závoďáky a soutěží na tamním okruhu.

I když jsou majitelé těchto krasavců oproti běžným závodům o poznání opatrnější, k nehodě tu sem tam dojde. Své o tom ví Andy Newall, jež usedl za volant raritního Ferrari 250 GTO/64 a při souboji v kvalifikačním závodě RAC Tourist Trophy nešťastně vylétl z trati a skončil v přilehlé bariéře. Nepomohla ani vyasfaltovaná úniková zóna.

Rána to sice byla drobná, ale poškození automobilu je znatelné. Bok vozu je pomačkaný a poškrábaný. Newall navíc potvrdil, že incident měl nemalý vliv na ovladatelnost při řízení.

Italský sporťák vznikl roku 1964, ve stejném roce byly vyrobeny už jen dva další kousky. Vzhledem k vzácnosti Ferrari se dá předpokládat, že navrácení do původního stavu bude vyžadovat nejen dostatek času, ale i finančních prostředků.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - white label
15. 9. 2017 15:06
Re: Fůůů
Ten s číslem tři ho "pěkně" vytlačil, nejdřív ho zavřel při pokusu předjet ho vnitřkem, a když viděl, že to pak zkouší vnějškem, vrátil se na vnější stranu a vytlačil ho z dráhy až na trávník. :no:
Avatar - Dinar
15. 9. 2017 08:30
Fůůů
s takovým autem člověk cítí, pro staré "kosti" je každá rána velká, tak snad ho dají zas dohromady, je to krása neskutečná, tahle stará féra. :-) :yes: