Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pro Ford RS200 akce v Goodwoodu nehodou neskončila. Opravili ho přes noc!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Řidič závodní bestie legendární skupiny B během první jízdy havaroval a zdálo se, že to pro něj i jeho vůz bude znamenat konečnou. Opak je ale pravdou, auto se velmi rychle podařilo opravit.

Za volantem rallye speciálu z roku 1986 seděl bývalý rallycrossový jezdec Pat Doran, z nehody naštěstí vyvázl bez zranění. Ve vysoké rychlosti vycestoval na trávník a nad vozem ztratil kontrolu, náraz do balíků sena byl nevyhnutelný.

„Jsem v pořádku, ale karoserie vozu je hodně poškozená. Pracujeme na tom, abychom se na trať ještě mohli vrátit. Byl bych opravdu zklamaný, kdyby se nám to nepodařilo,“ napsal Doran na Facebook krátce po havárii. Nyní už víme, že zklamaný být nemusí, návrat se úspěšně vydařil.

Jak je patrné z dalšího příspěvku na profilu závodníka, Ford RS200 Evo 2 se podařilo opravit tak, aby byl v soutěži schopen pokračovat. Nevypadá sice úplně jako předtím, ale na kosmetické ladění zkrátka nebyl čas. Jeden z 24 kousků, které Modrý ovál vyrobil, se tak jen pár hodin po nehodě postavil zpět na start. A tentokrát už si Doran počínal o poznání lépe.

Zdroj: YouTube/Goodwood Road & Racing

Stanislav Kolman
Diskuze (0)