Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takhle by mohla vypadat nová Škoda Fabia. Líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Nová generace Škody Fabia by se měla představit v květnu. Líbilo by se vám, kdyby vypadala takhle?

I když už o čtvrtém pokračování malého modelu Fabia máme spoustu informací, na odhalení její podoby si ještě musíme počkat. Leccos však naznačily v minulosti zveřejněné fotky maskovaných prototypů, stejně jako designérské ilustrace.

A právě na základě těchto podkladů kolegové z ruského webu Kolesa.ru vytvořili neoficiální obrázky, které ukazují, jak si novou generaci Fabie představují. Ruská vize samozřejmě pracuje s pro značku typickými designovými prvky, hatchback tak dostal charakteristickou masku chladiče, povědomě vypadají také světlomety (sahající až k masce) a na bocích nechybí ani tradiční Tornádo linie, spojující příď a záď.

Z dřívějších zpráv z automobilky už víme, že Fabia za příplatek nabídne Full LED světlomety s moduly, které mají připomínat "ledové kvádry". Denní svícení využije charakteristický tvar písmena L.

Škoda také prozradila využití hned několika aerodynamických prvků, například protáhlého střešního spoiler s bočními finlety, optimalizovaná vnější zpětná zrcátka nebo aktivní žaluzii chladiče umístěnou ve spodním otvoru pro přívod vzduchu.

Nová Fabia ve srovnání s tou současnou vyroste. Konkrétně bude s délkou 4.107 mm o 111 milimetrů delší a s šířkou 1.780 mm o 48 milimetrů širší. To napomůže vnitřnímu prostoru, stejně jako zavazadelníku, který se má zvětšit o 50 litrů na výsledných 380 litrů.

Nabídka motorů pak počítá primárně s benzinovými tříválci, atmosférickým 1.0 MPI Evo (49 a 58 kW) a přeplňovaným 1.0 TSI Evo (70 a 81 kW). Na vrchol nabídky se pak postaví čtyřválec 1.5 TSI Evo (110 kW). S turbodiesely nepočítejme.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (15)

Doporučujeme

27. 4. 2021 11:32
Re: Super Fobie!
I ten trolling se musí umět, člověče... Musí to být aspoň trošku vtipný... Jinak je to jen zaplevelování diskuse... což se tu řeší hate listem... tak příště!
27. 4. 2021 07:27
Re: Rip..
Tyhle výstřiky jasnovidectví tu zažíváme léta letoucí a skutečnost je jiná ;-)
27. 4. 2021 06:31
Malůvka z Ruska...
...mě nechává chladným. Hlavně, aby to mělo omezenou rychlost na max. 120kph, tím by se překonal tvůrce automobilů...Renault.
26. 4. 2021 20:38
Rip..
Najdi rozdíly mezi "novou" FabiaQ a ScalaQ.. Další hřebík do rakve ŠkodaQ..
Avatar - Olík13
26. 4. 2021 14:09
Něco se srazilo...
Vypadá jako špatně vypraná Scala, co se při vyvářce srazila. Je to tedy stejné škodovácké brdo jen o jiných rozměrech....