Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Takto mohl vypadat nástupce Škody Citigo, kterého se nedočkáme

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Na pokračovatele mladoboleslavského prcka nedojde, po vyprodání elektrických skladovek se blíží jeho konec. Přesto se můžeme podívat, jak mohl nástupce Citiga vypadat.

O vizi pokračovatele loučící se Škody Citigo se postaral náš kolega a grafik Jan Lušovský. Základní koncepce malého vozu zůstala zachována, vpředu a vzadu se ale děly věci…

Tvůrce pustil uzdu fantazii a světelnou techniku vpředu i vzadu značně přepracoval. Na přídi teď diodové provedení navazuje na přední masku, což je řešení nápadně připomínající novou generaci nošovického Hyundaie Tucson a jeho „neviditelných“ světlometů.

„Naše“ Citigo si korejského konkurenta vzalo za vzor i vzadu. Tady vidíme novinku v podobě sdružených svítilen vodorovnou linkou, tedy prvek, který se před nedávnem objevil na nové generaci Hyundai i20. Přičtěme k tomu ještě větší sportovnější kola a dostáváme malou škodovku, která by v ulicích jistě vzbudila pozdvižení.

Video se připravuje ...

Do kabiny virtuálního pokračovatele sice nevidíme, ale předpokládáme, že u takového auta by hrála prim digitalizace – digitální přístrojový štít namísto tradičních budíků, velká obrazovka multimediálního systému uprostřed a celá plejáda bezpečnostních a asistenčních systémů.

Právě to je ale důvod, proč jsou podobní prckové pozvolna na ústupu. Legislativa vyžaduje stále více palubních a emisních pomocníků, kteří cenu vozu prodraží tak, že už se nepříjemně dotýká o třídu větších aut. Škoda…

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
24. 10. 2020 15:08
Re: citigo
A na to jsi přišel kde?
24. 10. 2020 12:08
Moucha
Ty přední světla jsou jak oči mouchy :D
24. 10. 2020 10:55
citigo
prestante porad sirit ten hoax o tom ze Citigo nedostane nastupce, na nastupci se pracuje a rozhodne nebude vypadat jako vizi vaseho "grafika" ;-)
24. 10. 2020 10:43
Re: Cígo jakékoli generace
Už to není ani vtipný, hate list je řešení.
Avatar - M1chal
24. 10. 2020 09:55
Nedočkáme?
A v čem budou machrovat kšiltovkáří pizzaři? :-O