Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Buggyra Racing: Stávkující technika a svíčková

Michal Štěpanovský
Diskuze (2)
Členové týmu Tatra Buggyra Racing jsou kompletní a v pilné permanenci při přípravách na start devětatřicátého ročníku nejslavnější a nejdrsnější dálkové soutěže Rallye Dakar.

Jezdci kamionů Martin Kolomý a Aleš Loprais si své Tatry po soukromém testu pochvalují.

Početná sestava Buggyry letěla do Jižní Ameriky na dvě části, protože bylo nutné vyzvednout veškerou techniku v argentinském Buenos Aires a přemístit se dvanáct set kilometrů severně do Paraguaye, kde letošní Dakar startuje. „Každý jsme si museli přebalit věci do aut, ve kterých budeme trávit následující dny. Je zjevné, že se tu před naším příjezdem prohnala velká voda, která teď láká komáry, a ti nás pěkně prohání,“ uvedl manažer Jan Kalivoda.

Předposlední den roku měli jezdci v plánu soukromý shakedown (trénink), který se nacházel na ranči vzdáleném dvě hodiny od bivaku. Předstartovní dobrou náladu narušily technické problémy na obou speciálech Tatra Phoenix. Ty však mechanici vyřešili a Martin s Alešem otestovali vše, co měli v plánu. „Důležitý je, že jsme zpět a nešvihli jsme s tím,“ uvedl po příjezdu do bivaku s typickým úsměvem Martin Kolomý a dodal: „Vše funguje parádně. Tak teď už jen administrativní přejímky a můžeme jít na to.“

„Pro mne to bylo vlastně první seznámení s Phoenixem na šotolině, takže jsem spokojený. Jen lehce jsme se rozjeli a až první etapy ukážou, jak na tom opravdu jsme. Předtím ještě čeká pro mě nejméně oblíbený den na Dakaru. Mám tím na mysli přejímky. Budeme sbírat razítka a potkávat se s účastníky,“ uvedl Aleš Loprais.

Po návratu ze shakedownu čekalo na jezdce a doprovodný tým překvapení. Kuchař Libor připravil i za nepřízně počasí, kdy dopoledne bivak zužovaly tropické teploty nad 35 stupňů Celsia a odpoledne prudký liják, tradiční svíčkovou. A tu si pochvalovali bez rozdílu všichni včetně „Kolomajze“, tedy labužníka Martina Kolomého.

Michal Štěpanovský
Diskuze (2)
2. 1. 2017 12:18
Re: Svíčková
Kolomajz někde psal, že zhubl asi za 3 roky 20 kilo.
2. 1. 2017 10:33
Svíčková
vypadá pěkně, hned bych si dal. Nevím jestli se mi to zdá, ale Kolomajz pěkně zhubnul, jak leží na tom stole tak vypadá už i jako sportovec ;-)