Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra Trucks zve do Brna na veletrh IDET 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Tatra Trucks a holding Czechoslovak Group na veletrhu IDET 2019 představují řadu vozidel a produktů s technikou z kopřivnické automobilky.

 

Veletrh obranných a bezpečnostních technologií IDET, který letos probíhá ve dnech 29. až 31. května 2019, se v Brně koná každé dva roky a představuje významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí vystavovatelů, specialistů na obranné technologie, oficiálních delegací i zástupců ozbrojených sil a státních institucí.

Na veletrhu IDET 2019 je k vidění celá řada vozidel značky Tatra s různými nástavbami a speciálními systémy, vyvíjenými a vyráběnými ve spolupráci s partnerskými firmami holdingu Czechoslovak Group.

Společnost Tatra Trucks na venkovní výstavní ploše představuje v české výstavní premiéře nového zástupce modelové řady Tactic v provedení 4x4. Tatrovácká novinka představuje logistické a zabezpečovací vojenské vozidlo střední až těžké hmotnostní kategorie s konvenčním rámovým podvozkem a originálními portálovými nápravami Tatra Rigid. Na veletrhu je prezentováno vozidlo s podvozkem v konfiguraci 4x4, ale k dispozici bude i provedení 6x6.

Technický základ nového vozu vychází z provozem prověřeného konstrukčního konceptu předchozí generace modelové řady Tactic (původně označované jako Tatra T 810), která je od roku 2008 zařazena do výzbroje české armády. Zcela nová je především trambusová kabina vyvinutá přímo ve společnosti Tatra Trucks, která má v rámci unifikace mnoho prvků společných s modelovou řadou Force.

Vedle novinky prezentuje Tatra Trucks i vojenskou valníkovou verzi osvědčené modelové řady Force s konfigurací podvozku 6x6, speciální přívěs vycházející z tatrovácké koncepce podvozku a obrněného vozidlo Titus 6x6, které je výsledkem spolupráce kopřivnické společnosti a francouzského výrobce Nexter Systems.

Společnost Excalibur Army v Brně prezentuje nové mostní vozidlo AM-70 EX na podvozku Tatra Force s konfigurací náprav 8x8 a stejný podvozek je využit i jako nosič mostní pontonové soupravy IRB. Vedle těchto vozidel pak Excalibur Army vystavuje i modernizovanou kolovou houfnici DANA M2 na podvozku značky Tatra.  

Zatím poslední veletrh IDET v roce 2017 navštívilo téměř 30 tisíc lidí včetně oficiálních delegací a zástupců armád z desítek států světa. Zúčastnilo se jej 388 firem z 30 zemí, a i letos se čeká velký zájem vystavovatelů a návštěvníků.

Zdroj: Tatra Trucks a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme