Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika PSA a rozměry Suzuki Jimny. První elektromobil Jeepu se začíná rýsovat

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Ani Jeep se v brzké budoucnosti nevyhne příjezdu vlastního elektrovozu. Ze Španělska teď dorazila první várka podrobnějších informací.

Detaily o připravovaném elektromobilu značky Jeep překvapivě nepochází ze Spojených států, ale Španělska. S odkazem na své vlastní zdroje je přinesl list Periodismo del Motor. Co tedy můžeme očekávat?

Publikace uvádí, že připravovaný elektromobil bude menší než současný Jeep Renegade a s největší pravděpodobností se bude vyrábět v Evropě. Hovoří se o italském městečku Melfi, kde se staví právě Renegade. Vyloučena však není ani možnost, že by se produkce mohla rozšířit do Severní Ameriky.

Informace o rozměrech koresponduje s informací, kterou před časem přinesl britský Auto Express. Ten tvrdil, že novinka bude nepatrně větší než roztomilé Suzuki Jimny. Jen připomeňme, že japonský prcek má délku 3480 mm, šířku 1645 mm a výšku 1725 mm, přičemž rozvor náprav činí 2250 milimetrů.

Stejný zdroj také tvrdil, že elektromobil jako jeden z prvních vytěží  kooperaci koncernu FCA a skupiny PSA (tedy podniku jménem Stellantis) a dostane modulární platformu určenou pro elektromobily, jíž dodá právě PSA. Jeep věří, že elektrický vůz s charakterem Jeepu, avšak malými rozměry a městskými schopnostmi, by se v Evropě mohl stát hitem.

Je zajímavé sledovat, jak rozdílně ta která automobilka k začlenění elektromobilů do modelového portfolia přistupuje. Zatímco Jeep v zákulisí vyšívá malý bateriový vůz, konkurenční koncern GM na to jde úplně jinak a chystá velký elektromobil Hummer (viz video níže) s tisícovkou koní! Sami jsme zvědavi, který z různorodých přístupů se nakonec osvědčí nejvíce.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

9. 8. 2020 10:19
Re: Suzuki
Prečo si vymýšľaš?
Avatar - twistedTSD
8. 8. 2020 14:00
Jeep
Toto je strašná absurdita, když je výrobce terénních aut, logicky s vyššími emisemi, nucen tlačit EV a plug-iny za každou cenu. A konvenční modely musí osekávat na ty nejzákladnější specifikace.
8. 8. 2020 08:57
Re: Suzuki
Co pak o to, i v Česku by nového Jimíka bral hafol lidí. Problém je ovšem v tom, že ty auta pro Evropu nejsou. Kvůli debilní ekoteroristické EU! :-( :no: Proč by Suzuki tato skvělá autíčka (která nestíhá vyrábět ani pro zbytek světa) dávalo i do Evropy, když by za to ještě mělo platit pokuty za nadlimitní CO2? :-( :-( :-( :no:
7. 8. 2020 22:56
Suzuki
Na jimmi. Nikdo nemá mít nebude
Stará a výborná zpráva klasika
. Kdo chce jezdit za málo peněz a nemít a starosti
Bere toto roztomilé autíčko. Všude vyjede a nikde vás nenechá.
Avatar - kari.laz
7. 8. 2020 14:15
Re: Uspech
Pokud by to mělo motor a ne tuhle žumpu z kolotoče, tak by se o tom dalo takto uvažovat. Jinak je to jako konkurent naprosto nesmysl.