Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika PSA bude více německá. Nový šéf vývoje motorů přichází od Opelu

David Bureš
Diskuze (14)

Nový šéf vývoje motorů Skupiny PSA Christian Müller dosud pracoval na stejné pozici u Opelu. Střídá Alaina Raposa, který z PSA odchází na vlastní žádost.

Automobilka Opel po svém začlenění do Skupiny PSA v roce 2017 musela bojovat s obavami i svých pracovníků, že do budoucna bude nabízet jen převlečené vozy s francouzskou technikou. Takové obavy se ale ukázaly jako liché. Opel sice přebírá část techniky od PSA, jeho domovské vývojářské centrum v Rüsselshiemu ale zůstalo zachováno, navíc mu byly přiděleny některé důležité úkoly (např. vývoj nové šestnáctistovky, nových užitkových vozidel). Nyní se pak člověk Opelu dostává přímo do čela vývoje motorů celé Skupiny PSA.

Novým šéfem vývoje pohonných ústrojí a podvozků v rámci celé Skupiny PSA se totiž od 1. srpna stane Christian Müller, který tuto pozici dosud zastával u automobilky Opel. Naznačuje to, že by se celé PSA mohlo dočkat více německé techniky.

Ve své nové funkci bude Müller podléhat přímo Nicolasi Morelovi, výkonnému viceprezidentovi pro vývoj a výzkum Skupiny PSA. Na pozici střídá Alaina Raposa, který na vlastní žádost odchází z PSA k srpnu 2020. Zabývat se chce blíže nespecifikovaným vlastním projektem.

„Jsem potěšen, že mohu ještě více spolupracovat s Christianem Müllerem, který je v automobilovém průmyslu předním a uznávaným odborníkem na pohonné jednotky. Toto rozhodnutí o řízení jasně ukazuje, jak spolu úzce spolupracují naše technické týmy. Německá inženýrská kompetence bude i nadále hrát klíčovou roli ve Skupině PSA,“ říká k této personální změně Nicolas Morel.

Christian Müller na pozici výkonného technického ředitele Opelu pracoval od srpna 2017. Předtím v rámci koncernu General Motors, tehdejšího majitele Opelu, držel pozici evropského viceprezidenta pro pohonné systémy. Je považován za důležitého člena vývoje Opelu, který měl klíčovou roli při vývoji třeba aktuální Corsy nebo nové Mokky. Narodil se v roce 1969 v Rüsselsheimu, sídle Opelu, strojní inženýrství vystudoval na Univerzitě Darmstadt.

Šéfem vývoje Opelu se pak místo Müllera stane Marcus Lott, který u německé automobilky pracuje takřka 30 let. Od ledna byl viceprezidentem pro oblast karoserie, výbavy a materiálů, předtím se staral o strategii Opelu. Rovněž však jakožto šéfinženýr vedl vývoj různých modelů pro různé trhy, ať už v Severní Americe, Asii nebo Evropě, což mu jistě pomůže v jeho nové funkci.

David Bureš
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
6. 7. 2020 09:37
Jako
příznivci PSA se mi tenhle krok vůbec nelíbí...
Asi úlitba akcionářům z německé strany, aby Opel nebyl jen ten "ve všem podřízený".
5. 7. 2020 23:32
Hmm
Celkem vtipné. Jedna z mála věcí co mají v PSA na poměrně slušné úrovni jsou motory (bluehdi, puretec), což je v přímém kontrastu s motory Opelu, které jsou celkem na prd. Asi právě proto půjde velet šéf motorové sekce Opelu motorářům celé PSA.
Avatar - rohYpnol
5. 7. 2020 13:22
Re: Re: rasizmus
Na příkaz vůdce :-[] :-[]
Avatar - WinDiesel
5. 7. 2020 09:23
Re: .........
V době Covidu nikdo neodchází dobrovolně !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!