Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tenhle podivný prototyp se prohání v Česku. Není to nová Škoda Yeti?

David Bureš
Diskuze (29)
Již za pár měsíců se dočkáme odhalení nové Škody Yeti, a tak by se nabízelo, že přiložené video zachycuje prototyp tohoto auta. Opak je ale pravdou.

Maskované prototypy automobilů jsou na českých silnicích stále častějším jevem. Zahalené škodovky jsou zvlášť před odhalením nějakého nového auta běžným jevem v okolí Mladé Boleslavi, stejně jako členové dalších značek VW Group. Po Plzni se zase díky tamějšímu technologickému centru prohánějí různé zakryté mercedesy, zatímco na Moravě buoducí hyundaie. Nabízelo by se tak, že na přiloženém videu a fotkách je zástupce některé z těchto značek. Jenže v Česku svoji novinku testují i Číňané!

Přestože by mnozí mohli nabýt dojmu, že zamaskované SUV na „eFkových“ značkách s doprovodem v podobě Škody Roomster přece musí být chystaná druhá generace Škody Yeti, pravda je jinde. Nejde ani o nějaké nové audi, jak by mohla naznačovat ostře řezaná záď. Podivně tvarovaný prototyp zachycený na dálnici D10 i v Praze, nedaleko smíchovského Anděla, je totiž nepochybně chystané SUV Lynk & Co 01, které má ambici zaujmout i evropské zákazníky. Usuzujeme tak podle podivně řešené přídě i tvaru koncových světel evokujícího písmeno L.

Model nové čínské značky Lynk & Co je společné dílo Volva a jeho mateřské značky Geely. Základem je platforma CMA, kterou využijí i budoucí kompaktní volva jako crossover XC40. V útrobách pak pracuje hybridní ústrojí využívající kombinaci elektromotoru, přeplňovaného tříválce o objemu 1,5 litru a sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Spíše než na vzhled chce Lynk & Co lákat na neobvyklý styl prodeje. Auta plánuje prodávat přes internet, ale i pomocí prodejen ve velkých prodejních centrech. Poprodejní služby budou zase podobné jako u Tesly, zákazníci nebudou jezdit do servisu, ale mechanik dojede přímo k nim domů.

Co se na novém SUV testuje zrovna v Česku, zatím nevíme. S ohledem na stav českých silnic bychom se ale nedivili, kdyby čínská značka u nás ladila nastavení podvozku. A nabízí se i testování bezpečnostních asistentů.

David Bureš
Diskuze (29)
Avatar - wakantanka
11. 4. 2017 08:38
Re: Proč?
:yes: :yes: :yes:
Avatar - wakantanka
11. 4. 2017 08:37
Re: Skoda NIE!!!
:yes: :-) :yes:
Avatar - Ozzman
11. 4. 2017 06:28
Re: Skoda NIE!!!
No jistě ! A někteří fajnšmekři jdou ještě dál, místo úzkého jezevčíka, Mondeo kombi a na letišti v kufru pohodlne "přenocuješ" v sestavě děvče-řidič-děvče ;) True story.....
Avatar - Beefcake
11. 4. 2017 00:59
X
"Již za pár měsíců se dočkáme odhalení nové Škody Yeti, a tak by se nabízelo, že přiložené video zachycuje prototyp tohoto auta." - upozornenie na prichadzajuci model Skody splnene. Hned si vsak odpovedia - "Opak je ale pravdou." - snaha zamiest stopy.
Ake priehladne...
Avatar - Bubáq
10. 4. 2017 21:32
Re: Proč?
Více info a zcela průkazně stejný model od VW je k vidění zde:
[odkaz]
S F značkou to bude nejspíš škodovka...