Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tento Huracán Sterrato majitel nešetří. Má turba a stovky koní navíc

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Supersportovní crossover Lamborghini Huracán Sterrato má bez úprav 610 koní. Díky dvěma turbodmychadlům se počet koní v útrobách supersportu masivně zvýšil.

Lamborghini Huracán Sterrato je poslední specialitou z řady modelu Huracán před příchodem jeho nástupce, který bude mít plug-in hybridní pohonné ústrojí. To také znamená, že Huracán Sterrato je posledním modelem italské automobilky bez hybridní podpory. 

Sterrato si zachovává atmosférický desetiválec o objemu 5,2litru, zde s výkonem 610 koní a 565 Nm točivého momentu. To by na prašné cesty mělo stačit, nemyslíte? Takové Lamborghini Urus Performante má dokonce ďábelských 666 koní, ale také o téměř 700 kg více váží.

Jedním z prvních, kteří obdrželi nový Huracán Sterrato, je sběratel aut Ron. Na základě své vášně k automobilům si založil Youtubový kanál, kde je možné vidět jeho početnou garáž. Mezi nejzajímavější kousky jeho kolekce můžeme zařadit Pagani Huayra Roadster, Lamborghini Urus Performante nebo Ferrari SF90 Stradale

Na videích je vidět, že své Sterrato skutečně nešetří. Po několika stovkách kilometrů mu dal nejprve novou maskovací fólii, díky které splyne s pouští v Utahu, na které Ron se Sterratem dovádí. 

Nově si dal za cíl do svého vozu dostat dvojité přeplňování, což se mu díky společnosti Boost Logic podařilo. Kromě turbodmychadel si Huracán Sterrato polepšil o modernizovaná palivová čerpadla, nové chladicí komponenty, nové sání a výfukový systém, obojí z titanu. 

Video se připravuje ...

Odborník na turbo z Boost Logic se zmínil, že potenciál výkonu je na 1100 koní. Při prvním měření bylo naměřeno okolo 840 koní. Skrze další měření se při čtvrtém naměřila prozatímní konečná hodnota 954 koní.

Ptáte se, jak se tento výkon využije? Ron potvrdil, že s vozem znovu vyjede do náročného terénu. Při více než 1000 najetých kilometrů si Ron užil za volantem Sterrata spoustu zábavy. S dvojitým turbodmychadlem můžeme očekávat ještě větší šílenosti, které se brzy určitě objeví na jeho Youtubovém kanále.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme