Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla chtěla ukázat odolnost nového "neprůstřelného" pick-upu. Moc se to nepovedlo

Jan Zajíc
Diskuze (38)

Nový Cybertruck od Tesly si získal spoustu pozornosti nejen kvůli tomu, jak vypadá. Zaujme například i balistickou ochranou.

Novinka americké automobilky je totiž vyrobena z nerezové oceli jako vesmírné rakety společnosti SpaceX, která je také dítkem Elona Muska. Podle prohlášení Tesly by tak ocel měla být 38krát pevnější, než je běžné. I proto Musk rovnou hovoří o neprůstřelnosti. Celého auta.

"Neprůstřelnost" a odolnost Cybertrucku chtěla Tesla demonstrovat i přímo během premiéry. Jenže zatímco úder kladivem do dveří skončil bez následků, boční okno podlehlo síle železné koule, kterou proti němu vrhl šéfdesignér Tesly Franz von Holzhausen.

"Proboha," ulevil si okamžitě Elon Musk, který navíc přidal i jeden jadrnější výraz. Stejně pak dopadla zkouška u na druhém okně. Nicméně je třeba uznat, že koule alespoň nepronikly do interiéru. Muskovo zvolání "proboha" i tak už na internetu žije vlastním životem...

Jan Zajíc
Diskuze (38)

Doporučujeme

28. 11. 2019 09:52
Re: Vynikající reklama
Já v elektromobilitě nevidím absolutně žádný přínos. To si jen pár pomatenců něco usmyslelo a těch pár pomatenců jen chce řídit planetu dle svého. Naprosto nedomyšlená akce, i když finančně promyšlená všelijakými veksláky. Samozřejmě nám časem bude nařízeno jezdit jen v elektru a ani nepípneme.
28. 11. 2019 09:49
Re: Vynikající reklama
Hrušky a jablka - to by Vám šlo. :D :D :D
28. 11. 2019 09:48
Re: Vynikající reklama
Navzdory úsměvnému zádrhelu při prezentaci futuristického elektrického pick-upu registruje americká automobilka Tesla už dvě stě tisíc objednávek, informuje na Twitteru šéf firmy Elon Musk. Sériová výroba Cybertrucku by přitom měla začít až ke konci roku 2021.
Zdroj: https://www.idnes.cz/…307_automoto_fdv Vážně vám to pořád nedochází a myslíte si o sobě, jací jste filutové a že vás nikdo nenachytá? Neuvěřitelné, kolik lidí žije v reklamní bublině a mají plnou hubu svobody. :D :D :D :D :D :D
28. 11. 2019 09:47
Re: Vynikající reklama
25.11. iDnes Karel Kořen: Nejlepší na téhle šílenosti je, že nebyl vynaložen ani dolar na reklamu. Všechnu práci za Muska udělali novináři po celém světě, kteří se nechali nachytat jeho "neúspěšným" testem při prezentaci a v kombinaci s vtipným designem mu udělali veškerou reklamu ve všech velkých světových medií zadara R^ Protože Elonův marketingový tým dobře ví, že lidé čtou s radostí jen to, co se bohatým a úspěšným "nepovede"
Avatar - Jerry.Gunman
25. 11. 2019 11:51
Neprůstřelnost auta???
Neprůstřelnost auta se dneska testuje poklepem kladiva a ručním vrhnáním železné guľe?
Nejspíš nějakej novej dobrej oddíl, patrně STS Chvojkovice-Brod, ne?
A tu 38x pevnější ocel, tak tu bych taky docela rád viděl :D

Docela rád bych viděl, jak by tahle nakřivo sešlápnutá plechová krabička reagovala na "obyčejného" 7,62 Tokareva https://www.valka.cz/…/762x25-Tokarev, o standardu pro "samopal" vz. 58 7,62 x 39 https://cs.wikipedia.org/…,62_%C3%97_39_mm nebo obyčejném puškovém 7,62 x 54 R https://cs.wikipedia.org/…2_%C3%97_54_mm_R ani nemluvě

Tohle nejnovější elonovo šialenstvo bych tipoval tak na balistickou třídu nula celá nula nula prd - odolné vůči vzduchovce 4,5 mm diabolo a prudce vrženému nakřáplému vejci