Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla doplatila na volbu materiálů. Elektromobilům se lámou plastové pedály!

Stanislav Kolman
Diskuze (43)
Namísto kovových materiálů sáhla Tesla při tvorbě pedálů po plastu. Zprávy od vlastníků vozů ale ukazují, že to nebylo šťastné řešení.

S netradičním defektem vozu Tesla se pochlubil uživatel „Benjiejr“ na diskuzním fóru americké automobilky. Uvedl, že během jedné z akcelerací se pod jeho nohou zkrátka zlomil plynový pedál.

Majitel Modelu S popsal inkriminovaný moment zcela detailně. Uvedl, že k selhání pedálu došlo ve chvíli, kdy na vedlejší pozemní komunikaci demonstroval rodinným příslušníkům sílu svého vozu. Při první akceleraci se zapnutými režimy Max Battery a Launch Mode ještě vše proběhlo v pořádku. Podruhé, tentokrát již bez zmiňovaných systémů, došlo ke zlomení pedálu.

Majitel byl rád, že se mu něco podobného nestalo v plném provozu, kde by ostatní účastníci na jeho manévry nemuseli stihnout reagovat.

Vlastník Tesly si následně přivolal asistenční službu, která jeho vůz odtáhla do servisního střediska v San Antoniu. Automobilka řidiči poskytla odvoz domů prostřednictvím aplikace Uber a elektromobil se mu vrátil zpátky jen o pár hodin později i s opraveným plastovým pedálem.

Pozoruhodný je fakt, že na příspěvek uživatele reagovalo několik dalších čtenářů. Ti sice neměli s takovou poruchou osobní zkušenost, ale již slyšeli o majitelích vozů Tesla, kterým se něco podobného přihodilo. Někteří dokonce poskytli fotografie, které se objevily na sociálních sítích. Zdá se tedy, že ze strany americké značky nepůjde o ojedinělé selhání.

Stanislav Kolman
Diskuze (43)
5. 7. 2017 04:43
Aston Martin doplatil na volbu materiálů. Spalovákům se lámo
Takhle má vypadat váš další článek:

"Aston Martin doplatil na volbu materiálů. Spalovákům se lámou plastové pedály!"

Kdy to vyjde?

[odkaz]

A nebo o dalších poruchách spalováků můžete taky napsat:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
5. 7. 2017 04:35
Re: ja od kamarada slisel....
Přesně tak pedály plynu praskají i u jiných aut:
[odkaz]

Ale to se tady na auto.cz nehodí. Tady se píšou články s vykřičníky, jen když se to stane Tesle.
5. 7. 2017 04:32
Re: To jako vážně?
Jediný rozpor je v tomto článku, který je jen žumpa jak poplivat Teslu, to jste nepochopil? Vždyť to ani neověřil a článek je napsaný ze zdroje "jedna paní povídala".

A proč nenapíšou článek o tom jak praská pedál plynu u Aston Martinu?
[odkaz]

To ale nejde, to je spalovák tak pšššš ty se neporouchávají....
5. 7. 2017 04:27
Re: Mám Mazdu CX-5 a taky má plastový pedál plynu
Jasně, zatímco jiným autům pedály nepraskají. Např. Aston Martin je naprosto bezporuchové auto, kterému pedál plynu vůbec nepraska:
[odkaz]

a na tomto odkazu stačí zabrouzdat i na ostatní automobilky a u každého luxusního auta nejdete 10-ky závad, o kterých se ale na auto.cz nesmí mluvit, protože je to zakázaný. Vždyť přeci porcuhouvá je jen Tesla ostatní auta jsou naprosto bezporuchové.
5. 7. 2017 04:24
Re: Dnes zcela běžné
Jak jste přišel na to, že se to u jiného auta nestalo?
Stejná věc práská i například u Aston Martinu:
[odkaz]

Tyhle auta taky nejsou pro socky, ale není to Tesla tak se o tom na auto.cz musí mlčet, nebo rovnou mazat příspěvky.

Tady se může plivat jen na Teslu.