Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Model 3 má v nové verzi s dvojicí elektromotorů pokořit BMW M3

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
Tesla Model 3 se má dočkat rozšíření nabídky svých provedení o verze, k jejichž pohonu poslouží dva elektromotory. Nejvýkonnější z nich má ohromovat svými dynamickými schopnostmi.

Tesla Model 3 byl oficiálně představen v létě loňského roku ve dvou provedeních. Elon Musk nyní využil Twitter k odhalení nových informací o dalších připravovaných verzích tohoto elektromobilu. Nabídku mají rozšířit dvě provedení, k jejichž pohonu poslouží dva elektromotory.

V první případě se má Tesla Model 3 pyšnit akcelerací z 0 na 96,56 km/h za 4,5 s, maximální rychlostí 225 km/h a dojezdem 499 km na jedno nabití. Zájemci o toto provedení mají na severoamerickém trhu počítat s cenou od 40.000 amerických dolarů (zhruba 880.000 Kč).

Mnohem více pozornosti ovšem přitahují informace o provedení s označením Performance. Tato verze má mít rovněž jeden elektromotor umístěný u přední nápravy a druhý u zadní nápravy jako výše zmíněné provedení, ale svým jízdními výkony má údajně zastiňovat i BMW M3.

Tesla Model 3 Performance má zvládnout akceleraci z 0 na 96,56 km/h za 3,5 s, dosahovat maximální rychlosti kolem 250 km/h a ujet 499 km na jedno nabití. Pro srovnání lze zmínit, že BMW M3 Sedan ve specifikaci pro severoamerický trh zrychlí z 0 na 96,56 km/h za 3,9 s a jeho maximální rychlost je omezena na 250 km/h.

Nejvýkonnější provedení elektromobilu Tesla Model 3 má být na nabízeno za ceny od 78.000 amerických dolarů (kolem 1.720.000 Kč). Podle dostupný informací má být již nyní možné nové verze elektromobilu objednávat a očekává se, že jejich dodávky zákazníkům se rozběhnou v červenci letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (22)
24. 5. 2018 09:44
Re: PROPAGANDA !! 2019 končí NATURAL 95 - E5%
jj
SOUDRUZI, ČEZká země má 2019 jistý konec BENZÍNU NATURAL95 (E5%) !!! [odkaz] NÁHRADOU mu bude Sračka ředidel se žlutým sajrajtem E10% co spolehlivě odrovná všechny benzínový motory do roku výroby 2004 EURO4 [odkaz] ZÁCHRANOU je přestavba motoru na LEVNÝ a KVALITNÍ český LPG [odkaz] BENZÍN a NAFTA která je odpadní produktem při zpracování ROPY na BENZÍN, bude ZDRAŽOVAT!!! [odkaz] DOPORUČUJU KOUPI ELEKTROMOBILU [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
VŠECKO JE TO JEN POLITIKA SOUDRUZi :-)
1) ČEZko se chce zbavit starých aut a nové palivo E10 (2019) zničí starý benzínový motory do rv 2004 [odkaz]
2) Mamamerkl chce zbavit Germánii Dízlů [odkaz] kterých se problém E10 netýká...
3) Biosložka je produkt z Žlutého sajrajtu neboli Řepky olejky kterou v ČEZku pěstuje nejvíce ejdžnt Bureš [odkaz] ;-)
4) CNG je stlačený zemní plyn který se nejvíce dováží [odkaz] odkud? ... no přeci z RUSKA
5) elektrická zásuvka pro ELEKTROMOBIL [odkaz] je v každé garáži a skoro na každým rohu ;-) >:D
23. 5. 2018 13:55
Re: PROPAGANDA !! 2019 končí NATURAL 95 - E5%
Ona ta M760i nebola najrychlejsia ani doteraz, ale to je jedno.

Musim ti ale uznat, ze mas pravdu, Musk evidentne fakt ciely Teslu 3 Performance proti BMW M3. Slusny vtip, ale je to jeho boj. Marketingovo je mozne vsetko, realita bude rovnaka, ako sportove auto to za vela stat nebude, aj ked je rychla - podobne ako Model S. Chyba tam faktor zabavy.

O tom drag racingu netusim, ale zrejme pojde o nieco v style 1/4 mile, tam ma sancu, kedze zrychlenie z miesta je domenou elektromobilou. Pri celej mili je uz bieda vzhladom ku kategorii - vrcholove verzie sedanov vyssej strednej ako M5, E AMG, RS7. Porsche tam tahat ani netreba.

Co Musk vyhlasil je nepodstatne, snad to opravia. To auto nie je sposobile na premavku na cestach v tom stave a je skor otazko ako moze fabrika urobit takuto chybu. To len poukazuje na fuserinu v Tesla a tlak na rychly predaj nedokoncenych modelov...
Avatar - .StenLi.
23. 5. 2018 11:48
Re: PROPAGANDA !! 2019 končí NATURAL 95 - E5%
Nie nezhodneme :-) jasne predsa pisem: "(nova M5 ma byt vraj rychlejsia, ale real test som este nevidel)"

Vysvetlenie je jednoduche: Ty si mylne tvrdil ze priame superenie s M3 nebol zamer Tesly ale nejakych internetovych trollov, a ja som ti zkopiroval priamu citaciu Elona Muska z twitteru. Pravdivost a zamer daneho vyroku vobec neriesim, spytaj sa Elona, zvykne odpovedat na twitty.. S kym sa ma porovnavat sportovy sedan ak chce porazit vsetko v dannej triede? No predsa s etalonom a to Tesla presne robi.. S Modelom S ktori vie odviezt 7 ludi dokazali vo world greatest drag race porazit vsetky sportiaky a supersporty.. akceleracia je najcastejsie vyuzivany parameter pri pozerstve takze urcite oslovia mnohych zakaznikov a youtube bude plny drag race videi :-)

Elon vyhlasil ze naprava brzd je otazka firmware update-u a ze sa nezastavia kym nebudu lepsie ako u konkurencii.. tak sa nechajme prekvapit. Co sa tyka plnenia slubov o vykonovych parametroch tak to sa im dari..

23. 5. 2018 09:50
Re: PROPAGANDA !! 2019 končí NATURAL 95 - E5%
Ospravedlnujem sa, oficialne zrychlenie 0-60 mph je teda pre M5 3,2s. Nechelo sa mi hladat, tak som dal prve co vyhodil google, avsak nic to nemeni na tom, ze tvoj vyrok o najrychlejsom BMW ako M760i je scestny, zhodneme sa? :-)

Este by bolo fajn, keby si skusil vysvetlit marketingove zvasty co kopirujes.

1) 15% quicker znamena co presne? Predpokladam, ze vo vybranom case 0-60. Kde su dalsie hodnoty? Ak su rychlejsi, tak nech sa pochvalia. Asi to nebude celkom pravda ak ich zamlcuju.

2) Ako to brzdi? Brzdy Modelu 3 su legenda, podla Consumers report horsie ako na pickupe F150. Este netestovali auto s vyraznejsim vadnutim brzd >:-[]

3) Rychlejsie na trati ako cokolvek ine v cene 78k dolarov? Asi by to chcelo dokaz, co je jej triedou? Nissan Leaf? To asi vyhra uznavam >:D

Klasicke marketingove nezmysly a polopravdy.
Avatar - .StenLi.
22. 5. 2018 14:59
Re: PROPAGANDA !! 2019 končí NATURAL 95 - E5%
Sorry ale keby si mal prehlad tak nesplietas o internetovych troloch ale overis si fakty ;)
Elon Musk: Cost is $78k. About same as BMW M3, but 15% quicker & with better handling. Will beat anything in its class on the track.

Len pre napravenie tvojho sveta: hovorime o oficialnych udajoch, nie komu sa co podarilo a tu su udaje priamo od BMW, M5 2018:
0-60 mph (sec):3.2
0-100 km/h (sec):3.4

Ostanme faktualni ;)