Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla připravuje vylepšení pro už nevyráběný Roadster

Michal Fokt
Diskuze (4)
Takový servis bychom si asi všichni přáli. To vám takhle zavolají z automobilky, ať skočíte do servisu, že vám vylepší vaší už několik let provozovanou ojetinu, kterou už firma ani nevyrábí...

Být klientem exkluzivní značky má určitě své výhody a u některých výrobců dokonce ještě větší, než jinde. Přesvědčili se o tom majitelé McLarenů MP4-12C, kteří zdarma dostali technický upgrade, byť v reakci na kritické hlasy směrem ke zmíněnému supersportu a velmi krátce po zahájení prodeje.

Teď ovšem chystá něco podobného Tesla, ale v mnohem extrémnější formě. Připravuje totiž vylepšení pro otevřený Tesla Roadster, ano, ten, který se nevyrábí od roku 2011. Šéf Tesly Elon Musk prozradil, že se máme těšit na "něco cool" ve druhé půlce letošního roku.

S největší pravděpodobností se bude jednat o vylepšení softwaru s cílem buď prodloužit výdrž akumulátorů nebo zlepšit výkonnost auta. Dobrou zprávou je to ale především proto, že Tesla očividně pokračuje ve vývoji elektrické techniky pro využití ve sportovních autech, které fungují v trošku jiném režimu, než luxusní sedany nebo městská vozítka. Je to tedy příslibem nového sportovního vozu v blízké budoucnosti.

Musk se záměrem vrátit do nabídky sporťák ostatně ani moc netají, jen upozorňuje, že teď má prioritu elektrické SUV Model X, Tesla Roadster II, popřípadě Tesla Coupe bude tedy na pořadu dne až přibližně za 5 let, před koncem druhé dekády 21. století.

Michal Fokt
Diskuze (4)
7. 6. 2014 20:24
Re: testeri
Musk sa o tých uhlíkových batériách nevyjadroval na poslednej schôdzi akcionárov veľmi pozitívne vravel že oproti súčasným Li-Ion majú ešte stále menšiu energetickú hustotu
[odkaz] ,,,, uvidíme čo nakoniec vymyslia pre ten roadster :-)
7. 6. 2014 18:11
Re: testeri
tak ty baterky jsou jen moje spekulace, spolecne s Toyotou, respektive diky Toyote maj prsty v uhlikovich baterkach ktere by meli prijit do elektromobilu behem pristiho roku, ale jiste to budou chtit nejdriv tak rok na necem ozkouset nez to supnou treba do modelu X (2016?)

superchargery by asi majitele Roadsteru hodne potesila, no uvidime co to nakonec bude :-)
7. 6. 2014 14:41
Re: testeri
Viete niečo nové o tých batériách aký je to typ a nejaké základné info ?? ,,,, ja si skôr myslím že to bude nejaká software úprava napr odozva na plynový pedál alebo pod. Super by bolo keby Tesla upravila roadster tak aby sa mohol nabíjať zo Superchargerov
7. 6. 2014 14:35
testeri
majitele Tesly Roadster jsou hlavne vytecnymi testery pro mozne nove technologie ktere by Tesla mohla nasadit pak do seriovich aut, neco prez 2000 testovacich subjektu neni zrovna spatne, vubec bych se nedivil kdyby vybrani zakaznici meli moznost si nechat do Roadsteru osadit nove baterie ktere se maji letos zacit vyrabet v Japonsku :-)