Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla Semi v běžném provozu vypadá a zní jako rekvizita z natáčení sci-fi filmu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (56)

Elektrický tahač Tesla Semi byl natočen během testovací jízdy v běžném provozu. Design i zvuk elektromotorů tohoto stroje rozhodně přitahuje pozornost.

Tesla Semi je první těžkým nákladním vozidlem výrobce, který doposud produkoval pouze osobní elektromobily. Díky tomu i svému designu a především uváděným jízdním výkonům k sobě toto vozidlo strhlo nejen na poměry těžkých nákladních automobilů skutečně velkou vlnu pozornosti.

Tahač se čtyřmi elektromotory, pohánějícími kola obou zadních náprav a pocházejícími z osobního elektromobilu Tesla Model 3, při svém představení ohromil především schopností akcelerovat z 0-96 km/h za 5,0 s, resp. za 20,0 s při plném zatížení, kdy je hmotnost soupravy s návěsem 36 tun.

Na severoamerickém trhu je o tahač Tesla Semi skutečně velký zájem a již před koncem loňského roku evidovala společnost téměř 500 objednávek. Mezi nejvýznamnější patří 100 vozidel pro výrobce nápojů PepsiCo a především 125 tahačů pro United Parcel Service (UPS).

Vedle USA a Kanady si lze tahač Tesla Semi objednat i ve Velké Británii, Norsku a Nizozemsku. Mezi první evropské zájemce o toto těžké nákladní vozidlo s elektrickým pohonem patří norský velkoobchod s potravinami Asko Norway, který si 22. prosince roku 2017 objednal celkem deset vozidel.

Tesla Semi se světu představila na podzim loňského roku ve formě konceptu, zahájení sériové produkce se ale plánuje až na rok 2019. V případě evropského trhu se počítá s dodávkami prvních vozidel od roku 2020.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (56)
Avatar - Barrichello
26. 1. 2018 14:40
Re: Obluda
Však to taky kupují a ještě dlouho kupovat budou.
25. 1. 2018 19:13
Re: Kdyby
a co jako? podivej se na to jak to auto vipada, kolik bylo zranenych? pak se podivej na nadspis a soustred se hlavne na slovo "prý" ;-) tvuj trolling nabira na obratkach >:D

od Tesla Semi k vlakum a autonomni jizde, ted k bouracce Tesly S, jeste muzes najit odkazy na SpaceX kdy jim buchlo par raket pri pristani, jedna pred startem, pak par pozaru domu kde na strese byla fotovoltaika, par pokusu zapalit Powerpacky, no bude toho hodne co sem muzes napostovat :yes:
25. 1. 2018 19:11
Re: Obluda
umis super vytrhavat casti vet z kontextu, psal jsi o hasicich, o dobrovolnych hasicich a ja napsal ze auta dobrovolnych hasicu, ty nakladni najedou rocne sotva par set kilometru ;-)

navic tyhle auta zadnou automobilku dnes nezajimaj, neprodaj je tem hasicum ani jako nova, ani jim je zrejme neservisuji, neb ta auta do autorizaku asi sotva jezdi na servis a opravy ;-)
25. 1. 2018 19:09
Re: Obluda
taky jim to nikdo nenuti, muzou si klidne koupit benzinak, diesel, plyn ;-)
Avatar - Barrichello
25. 1. 2018 14:54
Re: Kdyby
[odkaz]

Mohli by si na to dá nálepky "Its quality You buy" >:D >:D >:D