Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesla z Avengers: Tento Model S vypadá jako služební vůz Iron Mana

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Konkrétní Model S byl spatřen ve Francii a okamžitě se zařadil k nejbizarněji upraveným automobilům na internetu.

Elektrický Model S je v současné chvíli nejdéle sloužícím vozem amerického výrobce. Produkce odstartovala v roce 2012 a tak skutečně patří mezi elektromobilové veterány. Nutno dodat, že i po více než 10 letech jeho design působí stále čerstvě, čemuž bude nahrávat fakt, že se designový jazyk Tesly za poslední roky nijak výrazně neměnil.

Nedávno se na síti Reddit objevily snímky naprosto bizarní Tesly Model S spatřené v ulicích Francie. Hned na první pohled je zřejmé, že majitel tohoto vozu strávil nespočet nocí sledováním jednoho z hrdinů mediální franšízy Marvel, Iron Mana.

Když začneme z lehka, změny v přední části karoserie mohou někomu připomínat Pontiac Sunfire. Jasnou spojitost se známým filmovým hrdinou dokazují barevné kombinace červené, zlaté, černé a šedé, ve kterých je vyveden oblek Tonyho Starka, tedy Iron Mana. Tyto barvy doplňuje modrý obloukový reaktor na kapotě vozu, známý také jako “srdce Tonyho Starka”.

Odemknout video

Bizár pokračuje i po stranách vozu. Lemy kol vypadají, jako by byly rozšířené pěnou na sádrokarton. Mezitím pod ně majitel stihl dát fialové LED osvětlení, zatímco kola ponechal sériová.

V zadní části vozu přibyl decentní spoiler a umělé koncovky výfuku, které mají symbolizovat trysky, které jsou součástí obleku superhrdiny. Přidává to po vzoru Iron Mana výkon navíc? O takovou informaci by se musel podělit sám majitel, ale předpokládáme, že zde došlo pouze k viditelným úpravám karoserie. 

Fotky interiéru této velmi specifické Tesly bohužel/bohudík nemáme. Vzhledem k tomu, že byly fotky pořízeny náhodným kolemjdoucím, není známa ani cena těchto bláznivých úprav. Každopádně, Tony Stark by byl (možná) pyšný!

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme