Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tesly Model S a X prý musí ze skladů, automobilka zřejmě chystá facelift

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Po modernizaci dostupnějších elektromobilů Model 3 a Y by se měla dostat řada i na prémiové elektromobily Model S a X. Ještě předtím je však potřeba vyprázdnit sklady.

Podle zákulisních informací, na které upozornili kolegové z Electrek, dostali zaměstnanci Tesly příkaz zbavit se před koncem měsíce zbývajících elektromobilů Model S a X na skladech. Příkaz by měl podle všeho cílit na všechny světové trhy a předpokládaným důvodem je představení omlazených verzí dvou prémiových elektromobilů.

Spekulacím o připravované modernizaci ostatně nahrává i dočasné zastavení výrobních linek pro Model S a X, které Tesla naplánovala přes vánoční svátky. Automobilka tou dobou sice bojovala o každý prodaný kousek, Model S a X však tvoří pouze 11 % v celkovém objemu prodaných vozidel a tak si mohla Tesla tuto odstávku bez problémů dovolit.

Odemknout video

Odstávka výrobní linky byla naplánována na 18 dnů, takže v současnosti už by opět měla fungovat. Nabízí se však otázka, zda už se nyní na linkách nevyrábí modernizované kousky. Vzhledem ke slábnoucím prodejům prémiových vozů, modernizaci dostupnějších modelů a rostoucí prémiové konkurenci už je totiž nejvyšší čas.

Zatím nejsledovanější inovací elektrického sedanu Model S by se mělo stát představení extrémně výkonné verze Plaid, její výroba však byla kvůli nutnosti provést výrazně změny odsunuta na pozdější období tohoto roku. Namísto uvedení Model S Plaid se tak očekává spíše výrazné omlazení techniky a designu exteriéru a interiéru.

Podle starších spekulací se měly elektromobily Model S a X dočkat modernizace designu již v roce 2019, nakonec se však Tesla rozhodla dát přednost navyšování výroby Modelu 3 a dalším modernizacím dostupnějších modelů. Nyní by se však konečně mělo dostat i na prémiové vozy.

Omlazený interiér by měl nabídnout například horizontálně umístěný displej infotainmentu, přepracovaný digitální přístrojový štít a větší důraz na prémiové materiály. Zda se dostane i na úpravu exteriéru a techniky však zatím zůstává otázkou.

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
20. 1. 2021 21:07
Re: :D Ze kolegovia.
Ne, nic takového tam opravdu není. Zase zcela trapně lžeš.
20. 1. 2021 14:38
Re: :D Ze kolegovia.
Zpusob nejdriv vypnout a pak resit co s tim je takovy naprd.
Avatar - Barrichello
20. 1. 2021 12:07
Re: :D Ze kolegovia.
Chytrá Čína a Rusko staví neustále nové bloky JE

https://atominfo.cz/…sahl-100-vykonu/

Čína dokonce nové generace chlazené sodíkem
https://atominfo.cz/…eaktoru-cfr-600/

Nespoléhaj na větrníky a fotovoltaiku vid :-) :-)

A maj i zcela jasnou koncepci ve vesmíru, která doletí všude, soudruh Musk bude zírat https://atominfo.cz/…livych-soucasti/
Avatar - Barrichello
20. 1. 2021 11:49
Re: :D Ze kolegovia.
Jenže doted nikdo nic takového nedělal, až tví soukmenovci zelení bolševici začnou rušit uhelky a později plyn, začnou vypínat. Protože jim nic jinýho nebude, šmejdský větrníky a fotovoltaika jesou nestabilní zdroje energie ZAVISLĚ PLNĚ na výkyvech počasí. V zimě, mlze, bezvětrí a vánici to nic nedává, víme?

A ***m si ZELNY BOLSEVICKY KASPARE nazývesj svého dědečka!!!!!!!

Marxistická lůzo, největší svoloč světa zelená marxistická ektro*ebilní lůza

PS: dneska vám nastupuje klánící se bolševický hovádko Biden, můžete slavit
20. 1. 2021 10:36
Re: :D Ze kolegovia.
pokud chce nekdo odvratit blackout tak nemusi o nic zadat ani ted, proste bude se odpoji na par desitek minut par odberatelu a nebo to prestane fungovat vsem a nabyhat to pak bude klidne i nekolik dni, mas to ve smlouve o doberu elektriny jiz dnes, kdys CEPS rozhodne ze se ma odpojit treba cast soustavy aby nemela problem cela soustava, tak ty jako spotrebitel s tim ted nic nenadelas a proste ti to vypnou ;-)

tyhle debaty vznikaj jen proto ze dementi jako ty maj potrebu takove veci resit politicky a tak to resi anis by vedeli jaky je aktualni stav a pisi vesmes o tom co davno funguje :-[] tva snaha strasit necim co funguje poslednich 50 let je vesmes smesna, chces tim snad poukazat ze jsi tak hloupej ze si ani neumis dohledat soucasny pravni stav dane veci?