Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Test ojeté Dacie Logan za 156.000 Kč: Kupujte, deset let ještě vydrží!

Marek Oborník
Diskuze (19)

U jaké varianty loganu by byla největší šance, že by mohla mít za sebou klidný život u dobrých lidí na chalupě u lesa? Sedan? S nejlevnějším motorem? Bez tažného zařízení? Pojďme si pro něj!

Na otrokovické pobočce AAA Auto máme štěstí na kus, co splňuje předpoklady na pohodové souznění. Pod kapotou má starou čtyřválcovou dvanáctistovku s 55 kW (což byla základní motorizace před faceliftem), a je dokonce rovnou v lepší výbavě Arctica s klimatizací, elektricky nastavitelnými i vyhřívanými zrcátky a rádiem s bluetooth i vstupem USB. Navíc má příplatkový tempomat – u loganu docela vzácnost.

Jde ještě o model před faceliftem, takže tu zatím není denní svícení LED ani spolehlivější ovládání klaksonu středem volantu. Troubí se tu ještě postaru, tlačítkem na konci páčky blinkrů. To je ta chronicky problémová věc, o níž jsme psali na předchozích stranách. Tak schválně, jestli ještě jde do klaksonu šťáva? Mačkáme tlačítko. Nic. Klasika. S jistotou ulomený drát v přepínači, pravidelná závada.

Video se připravuje ...

Rozvody už dostal

Interiér vypadá docela sešle. Poškrábané plasty, na budících letité nánosy prachu. V přihrádce pomačkaná servisní knížka – prázdná, bez jediného záznamu. Takže opět kus po „garážistovi“.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Marek Oborník
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - xxc
10. 5. 2022 15:43
Re: Re: Dacie Logan?
Preto bojujú proti kazítkam a napr. presadzujú trvalú záruku na batérie 🙂 proti lacným bojujú z ekologických dôvodov, lebo najekologickejšie auto je to nevyrobené
Avatar - xxc
10. 5. 2022 15:40
Re: Re: dobry noo
Áno, nekvalitné, dnes som si všimol prešuchanú kožu na voliči radiacej páky na Citigu. Bol som v tom, že rokmi sa to môže zodrať pri manuálnej prevodovke, ale nie po 2 rokoch na automate 😁
Avatar - xxc
10. 5. 2022 15:36
Re: Re: dobry noo
Áno aj nie, niekedy to môže byť hranica medzi normálnym životom a životom s následkami, pripadne smrťou. Koľko nehôd je v médiách, keď sa zrazia autá a jeden skončí so zraneniami, ešte mu aj dajú fúkať a u druhého budú alkohol zisťovať len pri pitve. Ale prečo nie, nie každý si to môže dovoliť, sám jazdím malým autom, len má trošku viac % v teste. Snáď to ostane len pri teórii.
10. 5. 2022 14:00
Re: dobry noo
Ani ten Spring a Zoe bych nezatracoval. Všechno jsou to moderní bytelná auta s dostatečnou pasivní bezpečností. Vůbec bych se v tom nebál jezdit.
10. 5. 2022 13:50
Re: dobry noo
A ešte tie, v ktorých jazdíš ty, lebo vŕzgajú, tečie im po okne voda, že nevidíš do späťáku a sú celkovo strašne nekvalitné. :-!