Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

The Grand Tour není ani zdaleka nejdražším pořadem Amazonu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Populární automobilová show The Grand Tour má sice velkorysý rozpočet, ale mezi pořady společnosti Amazon není tím nejdražším a dokonce není ani druhým nebo třetím v pořadí.

Oblíbené trio moderátorů Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May má za sebou již dvě sezóny s pořadem The Grand Tour, který je vysílaný prostřednictvím služby Amazon Prime.

V souvislosti s natáčením The Grand Tour nejsou finance zmiňovány příliš často, ale před spuštěním vysílání první ze šestatřiceti plánovaných epizod, rozdělených do tří sérii, bylo zmiňováno, že podle tehdejšího kurzu mají tvůrci pořadu k dispozici 4,9 miliardy korun k natočení všech dílů.

Taková částka znamená, že tvůrci si mohou dovolit natáčet skutečně velkolepě pojatou show, což dokázala již úvodní scéna prvního dílu první série, zahrnující záběry na 150 automobilů a šest letadel, na níž padlo takřka osm desítek milionů korun.

The Grand Tour i přesto není v žebříčku pořadů společnosti Amazon tím nejdražším. Podle údajů zveřejněných agenturou Reuters jejím nejdražším pořadem, ale je „pouze“ jedním z pěti nejdražších.

Na první pozici je s rozpočtem 107 milionů amerických dolarů za druhou sezónu The Man In the High Castle, zatímco The Grand Tour s rozpočtem 78 milionů amerických dolarů (zhruba 1,6 miliardy korun) za dvanáct dílů své první série je na pátém místě.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)