Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

The Grand Tour se blíží. Clarkson a spol. přiznali, kolik rozbili aut. Málo jich není!

David Bureš
Diskuze (0)
Clarkson, Hammond a May za roky působení v Top Gearu zničili bezpočet aut. V jejich nové show budou v tomto ničení pokračovat.

Již za dva týdny vstoupí na obrazovky nová show bývalých moderátorů Top Gearu, The Grand Tour, vysílaná prostřednictvím internetové služby Amazon Prime. Ta se bude dosavadnímu Top Gearu v mnohém podobat, třeba v ničení aut. Autoři přiznali, že jen při natáčení první, dvanáctidílné série zničili na 27 automobilů.

Clarkson a spol. zatím neuvedli, na jaká zničená auta se můžeme těšit. Zveřejněný trailer (pod článkem) však ukazuje ničení jednoho auta střelou z tanku a dalšího při přesouvání jeřábem. V „jejich“ Top Gearu navíc byla oblíbeným vtipem různá devastace Morrisu Marina. Během Stigovy jízdy na testovacím okruhu Top Gearu na letišti Dunsfold dokonce havaroval třeba i drahý hypersport Koenigsegg CCX. Zenvo ST1 zase začalo při testování hořet.

Podle Clarksona pak při natáčení The Grand Touru nacestovali 1.474.546.320 mil, což je v přepočtu asi 2.373.000.000 kilometrů. To je určitě nadnesené číslo ve stylu Clarksonova humoru, samotný název ale odkazuje na hodně cestování, kterého se v rámci pořadu dočkáme. Zároveň měli moderátoři vypít 14.951 káv, což už reálné je. Podle našich zkušeností je to u automobilových novinářů takový lehký nadprůměr...

První díl nového pořadu The Grand Tour bude zveřejněn 18. listopadu, a to prostřednictvím služby Amazon Prime. Ta je zatím dostupná pro USA, Velkou Británii, Německo a Japonsko. Zda se jí dočkáme i v České republice, nám tiskový mluvčí Amazonu na přímý dotaz nepotvrdil. Prý se více informací k tomuto tématu dočkáme již brzy. Je každopádně jisté, že The Grand Tour má ambice být globální show, a tak by se rozšíření služby Amazon Prime nabízelo.

David Bureš
Diskuze (0)