Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tipy na výlet: Škoda Muzeum láká na nové výstavy. K vidění budou skutečné legendy

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Oficiální muzeum Škodovky zveřejňuje nové výstavy na následující týdny. K vidění bude i hybridní hypersport Porsche 918 Spyder, avšak ne v Mladé Boleslavi.

Se začínajícím jarem všichni hledáme nové tipy, kam vyrazit na výlety a mladoboleslavská Škodovka nás právě láká na nejnovější výstavy ve svém oficiálním muzeu. V následujících týdnech si tam můžete prohlédnout unikátní výstavu vzdávající hold pojmenování RS pro historické závodní a současné sportovní modely, navštívit přehlídku věnující se udržitelnosti a péči o životní prostředí nebo poznat festival malovaných filmových klapek.

50 let označení RS

Nepochybně nejzajímavější výstavou pro nadšence do historických závodních škodovek je časově omezená ukázka obou vyrobených soutěžních modelů 200 RS. Na českých rallyeových tratích se poprvé objevily už v roce 1974 a se zkratkou „Rally Sport“ byly inspirací pro automobilku, když na začátku nového milénia hledala modelové označení pro následující silniční sportovní škodovky. Přehlídka bude k vidění až do 28. dubna.

Udržitelnost jako klíčový faktor pro budoucnost značky

Ekologie, životní prostředí a dlouhodobá udržitelnost jsou v posledních letech velkým tématem pro všechny světové automobilky. Škodovka ve svém továrním muzeu až do poloviny června vysvětluje své aktivity směřující k trvalé udržitelnosti i ochraně životního prostředí. Výstava návštěvníkům ukáže všechny základní principy, jako jsou dekarbonizace podniku, udržitelná výroba nebo elektromobilita.

Video se připravuje ...

Salon filmových klapek

Jednou z tradičních výstav, oblíbených zejména u dětí, je i už 27. ročník výstavy malovaných filmových klapek. Škoda Auto je dlouholetým partnerem mezinárodního festivalu filmů pro děti, největší akce svého druhu na světě, a ukazuje expozici uměleckých filmových klapek vytvořených při příležitosti Zlín Film Festivalu. Filmové klapky jsou do 8. dubna vystaveny v mladoboleslavském Škoda Muzeu.

Znovuotevření depozitáře prototypů a sportovních vozů

Mladoboleslavské automobilové muzeum znovu otevírá i v minulosti oblíbený depozitář prototypů a sportovních vozů. Expozice je tematicky rozdělena do dvou částí – prohlídka začíná ukázkou sériových modelů Škoda i nikdy nerealizovaných studií a prototypů, a poté se návštěvníci přenesou k přehlídce rychlých závodních vozů s okřídleným šípem ve znaku. Znovuotevřený depozitář bude přístupný během běžné otevírací doby po dohodě na recepci muzea.

Porsche 918 Spyder v Rodném domě F. Porscheho

Škoda Muzeum spravuje i expozici Rodného domu Ferdinanda Porscheho v Liberci-Vratislavicích nad Nisou, kde se nově objeví opravdu exkluzivní exponát. Až do března 2025 je tam k vidění silniční hypersport Porsche 918 Spyder z roku 2015, který kombinuje benzinový vidlicový osmiválec se dvěma elektromotory. Obě muzea tak nepochybně mají co nabídnout.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme