Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle auto u nás jen tak nepotkáte. Na prodej je podivná Mitsuoka Galue

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Japonskou automobilku Mitsuoka proslavily designově neotřelé kreace, využívající technický základ vozů jiných značek. Firma se většinou inspiruje v minulosti.

To je příklad i zvláštního sedanu, který je aktuálně na prodej u nizozemské společnosti SW Performance. Jde o model Galue.

Sedan Galue se v nabídce firmy Mitsuoka poprvé objevil v roce 1996, v dalších letech se ovšem z jednoho modelu Galue stala v podstatě modelová řada. V roce 1999 přibyl Galue-II, následoval Galue-III, a dokonce Galue Convertible, tedy kabriolet, postavený na základě tehdejšího Fordu Mustang.

Původní sedan Galue se, od roku 1999 jako Galue-I, prodával do roku 2001.

Video se připravuje ...

Jde o přepracovaný Nissan Crew, což je 4595 mm dlouhý sedan, vyráběný v letech 1993 až 2009. Mitsuoka ovšem výrazně pozměnila jeho design, změnily se hlavně přední a zadní partie.

Jako inspirace posloužily tradiční britské luxusní limuzíny značek Bentley a Rolls-Royce. Galue-I má nápadnou a klasicky vyhlížející masku chladiče, kulaté přední světlomety, chromované nárazníky, nové přední blatníky, odlišnou přední kapotu a vzadu najdeme vertikálně orientované úzké svítilny. Pocházet by údajně měly z Cadillacu Fleetwood. Zákazníci mohli mít také chromované kliky a drátěná kola.

Exemplář, který je na prodej v Nizozemsku, pochází z roku 1997. Kromě zvláštního designu zaujme dvoubarevnou karoserií, uvnitř se nacházejí kůží čalouněná sedadla a dřevěný dekor na palubní desce. Protože vůz pochází z Japonska, má pravostranné řízení.

Pod kapotou pracuje dvoulitrový zážehový řadový šestiválec, poskytující maximální výkon 96 kW, spojený by měl být se čtyřstupňovou automatickou převodovkou. Pohání zadní kola.

Galue má najeto asi 135 tisíc kilometrů, k mání je za 9950 eur, což je v přepočtu asi 235 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme