Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tohle je prý nejdražší klíč od auta na světě. Majitele stál víc než 12 milionů

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Co dělat, když máte exkluzivní, hodně drahé auto a ještě vám spousta peněz zbývá? Co třeba nechat si z klíče od něj udělat šperk?

V případě klíče od tohoto Bugatti Chiron, mimochodem exempláře, který byl v roce 2016 vystaven na autosalonu v Ženevě, je označení "šperk" opravdu na místě.

Vyrobila ho společnost Awain, která ho ocenila na půl milionu eur, tedy asi 12,8 milionu korun. Důvod v tak vysoké částce najdeme v použitých materiálech, zahrnujících diamanty o celkové hmotnosti 34,5 karátů a 175 gramů 18karátového zlata. Nechybí kůže a různé drahé kameny.

Údajně nejdražší klíč od auta na světě si můžete prohlédnout na videu známého YouTubera jménem Shmee. Ten se za ním vypravil do Dubaje, konkrétně do autosalonu The Car Vault, kde si také prohlédl jednu lidovější variantu upraveného klíče, "jen" za 1,25 milionu korun, ale také spoustu zajímavých aut, které tato společnost nabízí k prodeji.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

28. 1. 2020 21:12
Klíč
Já si teda nedokážu představit, že bych dal 12 milionů za klíč od auta. Tolik peněz jsem nedal ani za náš rodinný dům. Mně bohatě stačí klasický vystřelovací klíč, který jsem si objednal z https://www.auto-klic24.cz/ a auto s ním odemknu stejně, jako s klíčem za 12 milionů.