Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toto je garáž rapera Snoop Dogga. Výběr aut odpovídá jeho výstřední obživě

Mirek Mazal
Diskuze (8)

Svébytný hudební žánr vystihujícího označení gangster rap je spojený s vysokým a hubeným raperem. Slavný Snoop Dogg je pojem, který si udržováním hip hopové kultury vydělal dost peněz, aby mohl budovat image nejen pomocí báječných aut.

Počátkem 90. let se v USA zformoval subžánr hip hopu zvaný gangsta rap (též gangster rap), skladby o nekompromisním životě černošských menšin. Celosvětově nejslavnějším představitelem gangsterského rýmu je zřejmě Calvin Cordozar Broadus alias Snoop Dogg. Rodák z Long Beach v Kalifornii se věnoval sborovému zpěvu v kostele a hraní na klavír, pseudonym podle pohádkového bígla Snoopyho vznikl fyzickou podobou kreslené postavičky se začínajícím raperem. Kariéra hip hopového umělce umravnila jinak typického člena nesprávné party. Po dokončení střední školy se dostal na půl roku za mříže kvůli držení kokainu a jako člen gangu se s policisty potkával častěji, než bylo zdrávo.

Dvacetiletý Snoop Dogg spoluvytvářel první demo album, které odstartovalo hvězdnou kariéru. Skladby si oblíbil mocný producent Dr. Dre a ten se postaral o základy globálního úspěchu bývalého kriminálníka. Americký raper slaví za rok 50. narozeniny a stále patří mezi špičky oboru. I když se objevuje mladá krev, Snoop Dogg zavánějící konopím zůstává nejznámější osobností gangsta rapu.

Texty inspirované problémy se zákonem vydělaly miliony dolarů, odhadované jmění ikony rapu dosahuje přes tři miliardy českých korun. Bezedný účet se projevuje v nákupním apetitu skvělého showmana i milovníka aut. Stejně dobře jako strhnout dav umí Snoop Dogg investovat úspory do luxusních přírůstků několika garáží. Hip hopová celebrita sice proslula hýřivým životem v roli rapového guru, vždyť drahý standard je vidět v každém z klipu, ovšem hudební génius je fakticky znalý obdivovatel automobilové krásy.

I když je Snoop Dogg známý diskutabilní minulostí, hudebním nadáním a propagací marihuany, méně se novináři zabývají jeho upřímnou láskou ke klasickým automobilům. Hip hopová legenda staré modely originálně upravuje a dodává jim vlastní identitu. Výběr některých ukazuje, co je slabostí pro jinak drsného gangstera

1. Rowland Heights Raiders School Bus

Téměř padesátiletý umělec se baví sportem, osobně pomáhá fotbalovým týmům z USA a dokonce vede vlastní fotbalovou ligu mládeže SYFL (Snoop Youth Football League). Tým Rowland Heights Raiders využívá Snoop Doggův autobus lakovaný do týmových barev. Vnitřní prostor pro hráče je plný elektroniky pro případ dlouhé chvíle na přepychových sedadlech.  

Rowland Heights School Bus Rowland Heights School Bus

2. Mustang - The Funkmaster Flex Edition 2011

Modrý Mustang s rychlými pruhy byl na zakázku upraven od kolegy hudebníka a dvorního tunera aut amerických celebrit. Agresivní Ford pochází z dílny Astona Taylora, který samozřejmě potřebuje umělecký pseudonym, proto si říká Funkmaster Flex. Auto má pod masivním čumákem pětilitrový osmiválec o výkonu 307 kW (418 koní) a 529 N.m. Dunivý agregát vystřelí sportovní kupé za 13,2 sekundy do cíle čtvrtmílové dráhy. Zvenčí vozu jednoznačně dominuje karbonový bodykit a trojdílné ráfky v chromu typické pro raperskou komunitu.    

Ford Mustang GT “Funkmaster Flex Edition” Ford Mustang GT “Funkmaster Flex Edition”

3. Polaris Slingshot - The Batmobile 2015

Bizarní Polaris Slingshot je spíše motocykl se třemi koly a několika doplňky navíc. Futuristický Batmobile je svižný dopravní prostředek vhodný do hustých ulic Los Angeles. Tříkolka je také vysoce přizpůsobitelná, což pomohlo upoutat pozornost extrovertního majitele. Na výběr jsou laky, disky, materiály a mnoho dalších příplatků. Přesná specifikace pohonu není známá, nicméně Slingshot je sériově dodáván s motorem o objemu 2,4 litru a výkonem 129 kW (175 koní).

Polaris Slingshot Polaris Slingshot

 

4. Chrysler Cordoba 1977

Nedotčený Chrysler z roku 1977 byl Snoopův narozeninový dárek pro svoji maličkost. Udělal si radost třiačtyřicetiletou klasikou, kterou velice prožívá. Každá jízda mu připomíná vnučku Cordobu. Osmiválcový křižník je udržován ve vynikajícím stavu, majitel se za volantem velkého korábu úplně ztrácí.

Chrysler Cordoba (1977) Chrysler Cordoba (1977)

5. Chevrolet El Camino 1982

Další radost zařízená přímo Snoop Doggem. Jen o pět let novější Chevy byl po koupi tradičně upraven. Praktické El Camino oživily nový lak, lepší brzdy, pořádné odpružení či hlasité stereo napojené na dálkový přehrávač. Hrdý majitel předvedl všechny přednosti vozu, u prezentace nechyběl ani poznávací odér jointu.

 

 

Chevrolet El Camino Chevrolet El Camino

 

6. Chevrolet Bel Air 1957

Není pochyb o tom, že Bel Air je ikonou americké kultury. Auto skutečně vypadá úžasně v originálních odstínech laku, možná není hezčí a určitě není starší vozidlo v raperových garážích. Elegantní Chevrolet používá nový motor GM LS3 o objemu 6,2 litru produkující přibližně 325 kW (442 koní). Kromě velkoobjemové strojovny byl modernizovaný interiér, kde přibyly klimatizace a jiné rádio se subwoofery.

Chevrolet Bel Air (1957) Chevrolet Bel Air (1957)

7. Buick Riviera 1968

Snoop Dogg má rovnou dva Buicky Riviera, ale jen jeden má na přední kapotě rodinný portrét s nápisem „Dogg's Angels – Me and My Girls“. Hrdý sběratelský kus si zahrál v klipu k písni Vato. Od roku 2009 má krátký videoklip na Youtube 100.807.000 zhlédnutí, což vypovídá o zájmu veřejnosti o tvorbu z East Side.

 

 

Buick Riviera (1968) Buick Riviera (1968)

8. Pontiac Parisienne – Lakers Edition 1966

Žlutý Pontiac s fialovou stahovací střechou jednoznačně symbolizuje sympatie Snoop Dogga k basketbalovému týmu Los Angeles Lakers. Malůvka na kapotě tentokrát znázorňuje největší jména LA Lakers. Imaginárně se setkali Kobe Bryant, Shaquille O'Neal, Magic Johnson, James Worthy, Kareem Abdul-Jabbar a samozřejmě v čele nechybí smečující Snoop Dogg.

Pontiac Parisienne “Lakers Edition” (1966) Pontiac Parisienne “Lakers Edition” (1966)

9. Cadillac Deville – Brown Sugar 1967

Odvěké synonymum polykače kilometrů nemohlo chybět, proto si Snoop Dogg vybral Deville z roku 1967 a kompletně jej nechal doladit v originálním stylu bohatého hip hopera. Hnědý cukřík se natolik povedl, že nestojí skrytý před zraky veřejnosti, naopak je k vidění v muzeu Henryho Forda. Druhý podobný kus na světě neexistuje.

Cadillac DeVille “Brown Sugar” (1967) Cadillac DeVille “Brown Sugar” (1967)

10. Cadillac „Snoop“ Deville 1974

Snoop Dogg propadl Cadillacům a Deville z roku 1974 je barevně nápadně sladěný s přírodou. Zelená a hnědá odpovídá zahrádkářským radovánkám, zejména po sklizni. V podobně uvolněném duchu se nese videoklip From Tha Chuuuch To Da Palace, kde si lowrider zahrál hlavní automobilovou roli. Uvnitř výtečně opečovávaného vozu opět přibyla hlasitá aparatura včetně klimatizace.

 

Video se připravuje ...

Cadillac Snoop DeVille Lowrider Cadillac Snoop DeVille Lowrider

Mirek Mazal
Diskuze (8)

Doporučujeme

24. 1. 2021 15:51
Garáž
Nevím jak vy, ale třeba mně se osobně takováto garáž vůbec nelíbí. Když už nějakou zajímavou garáž, tak si udělám nějakou tématickou, ale toho je i na mne trochu moc :-) Nedávno jsme si k nám do vjezdu ke garáži pořizovali pohon na vrata z těchto stránek - www.pohonnavrata.cz/ a už jen ty drahé auta a budeme to mít pomalu jako Snoop Dogg :-D
Avatar - 3_diamanty
21. 11. 2020 20:01
rolls
:yes:
Avatar - Stejsn
21. 11. 2020 12:15
Re: Dobry tvl ale to tady klauni
Taky Ti dám jednu radu. "V soukromí" se píše s měkkým i, ty moudrej.
20. 11. 2020 21:52
20. 11. 2020 16:39
Dobry tvl ale to tady klauni
Vystredni, protoze redneckove to chteji v patek vecer k bramburkam. Vydelalo mu to penize. Jinak mustang, dodge, ktm xbow. Takze klasiky a taky neco zabavnyho. A to ostatni je jako ruzovej doplnek. To zase takovej pocitacovej technik jako je zdejsi modre slunce se tvari moudře a pritom hrozny srance. Ani si nechci predstavit co dela v soukromy. Dam ti jednu radu. Kdyz uz si myslis ze si neco prokouknul, tak si vedle jako nikdy. Hlava!