Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tovární tým Hyundai končí v MS Rally!

Michal Hochman
Diskuze (5)
Finanční potíže, nespokojenost mateřské společnosti Hyundai Motor Company s prací britského přípravce vozů Accent WRC přinesly šokující prohlášení! Tovární tým Hyundai končí v MS rally!

Finanční potíže, nespokojenost mateřské společnosti Hyundai Motor Company s prací britského přípravce vozů Accent WRC, společnosti Motor Sport Developments přinesly šokující prohlášení! Tovární tým Hyundai končí v MS rally a podle posledních zpráv to vypadá že je ohrožen start továrního týmu Hyundai na rally San Remo 2003.

Na začátku roku 2003 měl tým Hyundai finanční potíže, které se přenesly z roku 2002, kdy celý tovární tým prošel řadou změn. K těm nejzásadnějším patřilo propuštění několika zaměstnanců týmu Hyundai, pracujících nejen přímo v něm, ale i na jeho základně, nacházející se v Milton Keynes (mluví se až o padesáti lidech). To se však ukázalo jako správný tah, jelikož týmu se podařilo splnit cíl a získat čtvrtou příčku mezi továrními týmy, i v takto zredukované sestavě. Pro sezónu 2003 avizoval nasazení pouze dvou továrních vozů. Jenže vše nabralo jiné obrátky. Tovární tým se trápil, nejistý byl start ve Švédsku a Turecku. Pak se sice situace stabilizovala, ale nebylo peněz nazbyt na testování továrních vozů.

V prvním závodě sezóny v Monte Carlu 2003 získal tým Hyundai díky A. Schwarzovi 3 body, ale pak nebodoval ve Švédsku, Turecku, na Novém Zélandě v Argentině a Řecku. Pak přichází šňůra bodů ze soutěží na Kypru, Německu, Finsku a Austrálii. Celkem v letošní sezóně získal 12 bodů a je na šestém místě průběžného pořadí. Z jezdců továrního týmu po sezóně odchází F. Loix do továrního týmu Peugeot a A. Schwarz uvažuje o konci své kariéry.

Tovární tým sice prohlašuje, že se do MS rally vrátí za dva roky až postaví konkurenceschopné vozidlo včetně zázemí. Jenže…. to uvidíme až v roce 2006 a možná až v roce 2007. Pokud by FIA schválila pravidla o nasazování pouhých dvou vozů továrních týmů čeká MS Rally pořádná krize…

Michal Hochman
Diskuze (5)