Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota Aygo vykreslena v nové generaci. Jak se vám japonský prcek líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Minivůz Aygo se navzdory dnešním trendům dočká nástupce s klasickým spalovacím motorem. Teď se můžeme podívat, jak asi bude vypadat.

Kolega a grafik Honza Lušovský posbíral špionážní snímky nové generace Toyoty Aygo a na jejich základech vyobrazil možnou podobu vozu. A jak jsme se v minulosti již několikrát přesvědčili, k realitě nejspíš nebudou mít daleko.

Autor vyzdvihuje zcela nové karosářské díly, nepůjde tedy jen o nějaký decentní facelift. Všímá si změněného sklonu čelního skla k přední kapotě, jinak tvarovaného druhého páru dveří a větších světlometů, které nejspíše upustí od tvaru písmene X. Vzadu si Aygo zůstane o něco podobnější, především svítilnami. Tvary masky zatím zůstávají pod vrstvou kamufláže, tady tvůrce pustil uzdu fantazii.

Video se připravuje ...

Zatím není jasné, kdy přesně se představení nového Ayga dočkáme. Víme ale, že jako jediný z trojlístku prcků bude i nadále vznikat v kolínském závodě, který Toyota v průběhu příštího roku převezme plně pod svá křídla. O dostupných motorech se zatím jen spekuluje. Japonská automobilka však před časem potvrdila, že Aygo dostane spalovací motor. Elektrifikace v podobě hybridu se nabízí, čistá elektřina však nikoliv, protože by to bylo příliš drahé.

Vedle Ayga bude kolínský závod produkovat také novou generaci modelu Yaris. Česká továrna má však na starosti „jen“ klasický pětidveřový hatchback. Ostré náčiní v podobě nasupeného třídveřového GR Yarisu zůstane výsadou japonského závodu v Motomači, kde kromě jiného vzniká vodíková Toyota Mirai či někdejší supersport Lexus LFA.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - JirkaV8
17. 12. 2020 14:47
Aygo
Auto se mi líbí, alespoň v rámci své kategorie, kterou jinak nemusím. Pouze bolístka části moderních aut, hrana kapoty jako vysoká boule. Alespoň, že to je Toyota :-)

Video jsem si raději nepouštěl, protože pán v náhledovém obrázku se mi jeví jako tuuuze ošklivý. :no: Raději si počkám, až pan Vaculík pojede s Dusterem a vozíkem do lesa. ;-)