Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota chystá další GR modely. Možná i terénní Land Cruiser

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Odznáček GR nemusí nutně znamenat mrštnost a agilitu na úrovni sportovních aut. Co nevidět se má objevit i na pořádně velkých vozech.

Není to tak dávno, co Toyota oficiálně prozradila úmysl použít sportovní štítek GR na svůj pick-up jménem Hilux. Od začátku se spekulovalo o šestiválci, později byla tato informace upřesněna. Pod kapotu japonského „užitkáče“ s označením GR nejspíš poputuje 3,3litrový naftový agregát V6, jenž se kromě jiného objeví také v novém Land Cruiseru.

Hiluxem, Suprou, GR86 a Yarisem to ovšem nekončí. Dalším nositelem odznáčku GR by se totiž s příjezdem nové generace mohl stát terénní Land Cruiser. Alespoň to v jednom z rozhovorů pro australská média uvedl mluvčí tamního zastoupení automobilky.

Video se připravuje ...

„Není důvod, proč by Land Cruiser či Hilux nemohly být modely GR,“ uvedl v interview. Na technické podrobnosti je ještě příliš brzy, ale v souvislosti se schopným SUV se hovoří především o čtyřlitrovém osmiválci, což by byl pro takový vůz důstojný pohon. Pokud se pro něj ale Toyota skutečně rozhodne, šance příjezdu na evropské trhy je kvůli emisním normám jen teoretická.

Podle některých zdrojů chce Toyota ze štítku GR postupně vybudovat jakousi vlastní sportovní podznačku a nevyloučila, že se jednoho dne objeví na karoseriích všech klíčových modelů. Na podrobnosti si ale musíme počkat.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

20. 10. 2020 16:14
Re: GR sport
Proč hloupý?? Ford má svůj Raptor, Chrysler chystá něco podobného s RAMem, Jeep už má dlouho sportovní derivát. Každé rozšíření nabídky směrem k zábavě za volantem je přeci super věc, kupovat to nemusíš...
20. 10. 2020 07:17
Re: Podladěný 6-válec by byl pro LC super ...
Který šestiválec mas na mysli? Benzinový? Ano, ten byl super. Jinak všechny varianty 2,4 i 3,0 i 2,8 jsou jen ctyrvalce - dieselové.
Avatar - _Karel_
19. 10. 2020 21:35
GR sport
Pokud má být to GR obdobou např. RS, GT a pod., pak mi to u Hiluxu nebo LC přijde ještě násobně hloupější, než Kodiaq RS.
Avatar - WinDiesel
19. 10. 2020 19:40
Podladěný 6-válec by byl pro LC super ...
a žral by stejně jako 4-válec 2,8
není to tak dávno kdy LC měl 6-válec a byl to tahoun a silák, kultivovaný na tu dobu