Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota GT86 TRD Special Edition: Zábava a styl v jednom balení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Toyota GT86 v provedení TRD Special Edition si ponechala to nejlepší ze základní verze a přidává vylepšení podvozku i vzhledu.

Toyota si pro modelový rok 2019 připravila novou limitovanou edici sportovního kupé GT86, na jejímž vývoji se podílela divize TRD (Toyota Racing Development), což se ostatně odráží i v jejím názvu.

Novinka vychází ze standardního provedení modelu GT86 a oproti němu se pyšní především novými komponenty podvozku v čele s tlumiči značky Sachs. Ty mají přispět ke zvýšení stability vozu ve vyšších rychlostech i vylepšení jeho ovladatelnosti.

Na zlepšení jízdních vlastností sportovního vozu se mají podílet i nové brzdy značky Brembo a 18palcová litá kola, kterou jsou obuta do pneumatik Michelin Pilot Sport 4 o rozměrech 215/40R18 85Y.

Vedle upraveného podvozku se novinka může pochlubit i svým vzhledem. Karoserie nese nový přední i zadní nárazník, difuzor, nástavce prahů a spoiler na zádi z produkce divize TRD. Třešničkou na vnějším vzhledu mají být polepy na bocích v tradičních barvách divize TRD. Interiér se pak pyšní specifickým barevným provedení, kdy černou doplňují prvky v červené barvě.

Pod kapotou se žádné změny neodehrály, což znamená, že TRD Special Edition využívá dvoulitrový plochý čtyřválec v jeho standardní podobě s výkonem 147 kW. Jedinou novinkou související s pohonnou jednotkou je výfukový systém TRD s koncovkami z kartáčované nerezové oceli.

Toyota GT86 TRD Special Edition pro modelový rok 2019 má vzniknout v sérii 1418 vozů. Všechna tato atraktivní kupé jsou určena výhradně pro severoamerický trh, kde se má jejich prodej rozběhnout v srpnu letošního roku se základní cenou 32.420 amerických dolarů (zhruba 720.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)